Rekordná séria sa končí. Griezmanna vyradil z národného tímu vyvrtnutý členok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordná séria sa končí. Griezmanna vyradil z národného tímu vyvrtnutý členok
Griezmann si v marci národný dres neoblečie.
Griezmann si v marci národný dres neoblečie.Profimedia
Antoine Griezmann (32) si vyvrtol členok a nepomôže Francúzsku v prípravných zápasoch proti Nemecku a Čile. Útočník tak nenatiahne svoju rekordnú sériu 84 vystúpení v drese národného tímu bez prerušenia. Stále však môže pokračovať v šnúre stretnutí, do ktorých zasiahol ako člen nominovaného kádra.

Griezmann bude chýbať v kádri Les Bleus prvýkrát od novembra 2016, pričom v zostave figuroval v každom zápase od prípravného duelu s Anglickom v júni 2017, ktorý presedel na lavičke náhradníkov. Za národný tím Francúzska odohral celkovo už 127 stretnutí, v ktorých strelil 44 gólov.

Kľúčový hráč Atlética Madrid vynechal pre zranenie štyri zápasy svojho tímu, no minulý týždeň skóroval v odvetnom súboji Ligy majstrov s Interom Miláno, po ktorom Los Colchoneros postúpili do štvrťfinále po jedenástkovom rozstrele. Griezmann nastúpil aj v nedeľu v lige a odohral druhý polčas proti Barcelone.

Tréner Didier Deschamps na jeho miesto povolal Mattea Guendouziho z Lazia Rím, ktorý sa do nominácie dostal prvýkrát od predošlých MS. "Pri Antoinových kvalitách nenájdeme hráča, ktorý by mal jeho vlastnosti. Takže náhrada pozícia za pozíciu sa hľadá veľmi ťažko. Zariadili sme sa teda inak," povedal Deschamps. Guendouzi, ktorý nastupuje v strede poľa a na poste defenzívneho stredopoliara, odohral za národný tím sedem duelov a dal jeden gól.