Zlato v mixe dvojíc na MS v biatlone pre Francúzov, Sklenárik s Remeňovou 22.

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zlato v mixe dvojíc na MS v biatlone pre Francúzov, Sklenárik s Remeňovou 22.
Fillon-Mallet predviedol skvelý výkon.
Fillon-Mallet predviedol skvelý výkon.Profimedia
Biatlonisti Francúzska Quentin Fillon-Mallet (31) a Lou Jeanmonnotová (25) triumfovali vo štvrtkovom mixe dvojíc na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave. Striebro získali Taliani, bronz Nóri. Slovenská dvojica Tomáš Sklenárik (24), Mária Remeňová (23) obsadila 22. miesto s odstupom 3:41,9 minúty (1+11).

Francúzske duo muselo na ôsmich streleckých položkách dobíjať iba trikrát a v cieli malo náskok 24,6 s pred Talianmi Tommasom Giacomelom a Lisou Vittozziovou, ktorí mali streleckú bilanciu 0+5. Nóri zaostali o 27,4 s, dvojica Johannes Thingnes Bö a Ingrid Landmark Tandrevoldová mala na strelnici bilanciu 1+7.

Od úvodu udávali tón pretekov Francúzi a Nóri. Fillon Maillet na prvom úseku neminul v ľahu ani stoji, Bö dvakrát dobíjal no pri prvej odovzdávke zaostával iba o štyri sekundy. Sklenárik sa už na prvej streľbe nevyhol trestnému okruhu a na prvej odovzdávke mu patrila 23. priečka s vyše minútovou stratou. Druhý úsek patril ženám a vedúca dvojica na oboch streľbách neminula ani raz. Po polovici trate viedlo Francúzsko pred Nórskom o 14,5 sekundy, Taliansko bolo o polminúty späť. Remeňová sa trestnému okruhu vyhla, dobíjala celkovo trikrát a patrilo jej 21. miesto s mankom viac ako dve minúty na čelo.

Na druhom mužskom úseku pokračoval vyrovnaný súboj medzi Fillonom-Mailletom a Böom, Nór odovzdal s náskokom jedinej sekundy pred Francúzom, Taliani zaostávali o 22 sekúnd. Sklenárik tentokrát vyčistil všetky terče a udržal 21. miesto s odstupom 2:20 min.

Záver patril ženám a Jeanmonnotová s Tandrevoldovou prišli na záverečnú streľbu spolu. Francúzka situáciu zvládla a mierila za zlatom, Nórka musela ísť na trestné kolo. V drese Talianska vyčistila poslednú položku Vittozziová, dotiahla sa na Nórku a v záverečnom bežeckom okruhu potvrdila, že aktuálne má lepšiu formu. Remeňová dobíjala na dvoch streľbách celkovo štyrikrát a klesla o jednu priečku.

MS v Novom Meste na Morave - mix dvojíc:

1. Lou Jeanmonnotová, Quentin Fillon Maillet (Fr.) 36:21,7 min (0 trestných okruhov + 3 dobíjania)

2. Lisa Vittozziová, Tommaso Giacomel (Tal.) +24,6 s (0+5)

3. Ingrid Landmarková Tandrevoldová, Johannes Thingnes Bö (Nór.) +27,4 (1+7)