Veľa ľudí si myslelo, že sa zbláznila. Kuzminovú pri návrate na MS mrzela streľba v ľahu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Veľa ľudí si myslelo, že sa zbláznila. Kuzminovú pri návrate na MS mrzela streľba v ľahu
Kuzminová sa do súťažného kolotoča vracia po takmer piatich rokoch.
Kuzminová sa do súťažného kolotoča vracia po takmer piatich rokoch.Profimedia
Trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová sa v stredu v zmiešanej štafete na majstrovstvách sveta v Novom Měste na Morave vrátila po takmer piatich rokoch na vrcholnú biatlonovú scénu. Vo veku 39 rokov najstaršia účastníčka šampionátu skončila so slovenskou štafetou na 16. mieste.

Kuzminová naposledy súťažila medzi elitou v marci 2019 vo finále Svetového pohára v Osle. Niekoľko týždňov predtým získala svoje jediné svetové zlato v šprinte na majstrovstvách sveta v Östersunde. Následne sa venovala trénovaniu mládežníkov, ale keďže sa cítila v dobrej forme, matka dvoch detí vlani v októbri ohlásila pokus o návrat.

Koncom januára sa úspešná biatlonistka vrátila na majstrovstvá Európy v Osrblí, kde obsadila 59. miesto v šprinte a 39. v stíhacích pretekoch. V stredu sa vrátila aj na majstrovstvá sveta, ale vyčítala si chyby v streľbe v ľahu, po ktorých musela absolvovať trestné kolo.

"Na strelnici som sa trápila. Mala som vyššie očakávania. Prvý netrafený terč mi nevadil, ale keď som netrafila prvý náhradný, druhý ani tretí náboj... Som sklamaná. Na trati som sa snažila vydať zo seba maximum," povedala rodáčka z Ťumena pre slovenské médiá.

"Vrátiť sa bol bláznivý nápad. Veľa ľudí si myslelo, že som blázon, ale aj to, že som odvážna," povedala Kuzminová, ktorá by mala štartovať aj v piatkovom šprinte. "Dúfam, že áno," dodala víťazka osemnástich pretekov Svetového pohára.