Jeanmonnotová si z Östersundu vezie víťazné double, Z. Remeňová skončila na 44. mieste

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeanmonnotová si z Östersundu vezie víťazné double, Z. Remeňová skončila na 44. mieste

Jeanmonnotová zažila vydarený víkend.
Jeanmonnotová zažila vydarený víkend.Profimedia
Francúzska biatlonistka Lou Jeanmonnotová (25) sa stala víťazkou nedeľňajších stíhacích pretekov na 10 km na podujatí Svetového pohára v Östersunde. Vo švédskom stredisku slávila druhý individuálny triumf v kariére, prvý dosiahla v piatkovom šprinte. Druhá skončila so stratou 0,3 sekundy líderka celkovej klasifikácie Nemka Franziska Preussová (29), pódium doplnila jej krajanka Vanessa Voigtová (26).

V mrazivom počasí pri teplote -13 stupňov Celzia vybehla na trať ako prvá s deväťsekundovým náskokom Jeanmonnotová. Po dvoch streľbách sa na čele vytvorila päťčlenná skupina, v ktorej boli okrem Jeanmonnotovej dve Nórky Tandrevoldová s Arnekleivovou a nemecké biatlonistky Preussová s Voigtovou.

Po poslednej streleckej položke mala najlepšiu pozíciu bezchybne strieľajúca Jeanmonnotová, ktorá zviedla napínavý súboj s Preussovou. Nemka sa pred ňu dokázala dostať, v dramatickom finiši na cieľovej rovinke však mala viac síl Francúzka.

Z dua slovenských reprezentantiek sa viac darilo Zuzane Remeňovej, ktorá s troma chybami na strelnici obsadila 44. priečku a vytvorila si osobné kariérne maximum v seriáli. Jej sestra Mária netrafila na prvej stojke štyri terče a po tom, ako ju líderky predbehli o kolo, musela zísť z trate.

Stíhacie preteky žien na 10 km v Östersunde:

1. Lou Jeanmonnotová (Fr.) 31:41,3 min (0)

2. Franziska Preussová (Nem.) +0,3 s (1)

3. Vanessa Voigtová (Nem.) +18,5 s (1)

... 44. Zuzana REMEŇOVÁ (SR) +6:37,8 min (3)

Mária REMEŇOVÁ (SR) nedokončila preteky

Poradie v SP (3 z 21): 

1. Preussová 200 bodov

2. Jeanmonnotová 197 bodov

3. Voigtová 165 bodov

Poradie v stíhacích pretekoch (1 zo 7): 

1. Jeanmonnotová 90 bodov

2. Preussová 75 bodov

3. Voigtová 60 bodov