Bills a Bengals splnili pozície favoritov, Vikings po prehre s Giants prekvapivo končia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bills a Bengals splnili pozície favoritov, Vikings po prehre s Giants prekvapivo končia

Keď naposledy Giants vyhrali zápas prvého kola play-off, uspeli aj v Super Bowle.
Keď naposledy Giants vyhrali zápas prvého kola play-off, uspeli aj v Super Bowle. Profimedia
V pokračujúcom prvom kole play-off zámorskej NFL sa zrodilo prekvapenie na úkor Minnesoty Vikings. Jeden z najlepších tímov základnej časti vypadol proti New Yorku Giants.

Buffalo Bills - Miami Dolphins 34:31

Buffalo postupuje, ale takisto to nemalo jednoduché. Prvú štvrtinu vyhralo 14:0 po touchdownoch Knoxa s Cookom, Bass zvýšil na 17:0, ale Miami tromi field gólmi po sebe skóre stiahlo a po interception zachytil prihrávku v end zóne Mike Gesicki. Hill navyše vyrovnal.

Polčas vyhrali Bills, ktorí stihli premeniť ešte jeden field gól. Tretinu štvrtinu začali znova lepšie hostia. Quarterback Josh Allen stratil loptu a po fumble ju do koncovej zóne doniesol Sieler, čím prvýkrát poslal Miami do vedenia.

Bills sa rýchlo oklepali touchdownami Beasleyho s Davisom. Wilsom znížením na 31:34 zariadil dramatickú koncovku, no defenzíva Buffala už nepripustila žiadne body. Ďalej postupuje favorit.

Minnesota Vikings - New York Giants 24:31

Kirk Cousins bol v prvej štvrtine dotlačený do end zóny a domáci išli do vedenia, lenže následne sa Minnesote zápas nedarilo kontrolovať. Práve naopak. Giants vyrovnali zásluhou Barkleyho, ktorému sa otvoril priestor a presná prihrávka na Hodginsa znamenala rýchlu otočku v skóre.

Gano premenil field gól, aj napriek touchdownu Osborna vyhral New York prvý polčas. Dôležitý moment prišiel v druhom dejstve. Bellinger zostal úplne osamotený a po presnej prihrávke to bolo už 24:14, keďže premený bol aj extra bod.

V tej chvíli potrebovala Minnesota na vyrovnanie desať bodov, podarilo sa jej ich získať. Najskôr šesť zásluhou Smitha, ďalší jeden pridal kicker Joseph a zakrátko premenil i field gól, no posledné slovo mali Giants. Running back Saquon Barkley našiel medzeru a rozhodol duel.

Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens 24:17

Tretie vzájomné stretnutie sezóny, druhé víťazné pre Cincinnati, ktoré pokračuje v play-off a stále má šancu dostať sa druhýkrát po sebe do Super Bowlu. Nebolo to ale isté, polčas Bengals prehrali 9:10. Dominovali hlavne defenzívy, oba tímy si pripísali len po jednom touchdowne. 

Tretiu štvrtinu vyhrali domáci tesne 8:7, čím vyrovnali na priebežných 17:17. Joe Burrow predviedol quarterback sneak a následne našiel Higginsa pri dvojbodovej konverzii. Rozhodnutie priniesla posledná časť hry.

Hosťujúci Huntley z jednoyardovej línii neprešiel do end zóny, loptu po fumble získal Sam Hubbard a behom cez celé ihrisko zabezpečil svojmu tímu postup. Jeho 98-yardov sa stalo najdlhším fumble returnom s touchdownom v celej histórii play-off NFL.