Bö prepísal históriu, Nóri triumfovali v pretekoch miešaných dvojíc na MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bö prepísal históriu, Nóri triumfovali v pretekoch miešaných dvojíc na MS

Nezastaviteľný biatlonista získal ďalšie zlato z MS.
Nezastaviteľný biatlonista získal ďalšie zlato z MS.TASR
Biatlonisti Nórska v zložení Marte Olsbuová Röiselandová (32) a Johannes Thingnes Bö (29) triumfovali v pretekoch miešaných dvojíc na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe.

Fenomenálny Nór sa stal prvým biatlonistom v histórii, ktorý získal na jednom šampionáte päť zlatých medailí. Predtým triumfoval v miešanej štafete, šprinte, stíhačke a vytrvalostných pretekoch na 20 km. Slovenská dvojica Mária Remeňová a Michal Šima preteky nedokončila.

Nóri triumfovali o 13,8 sekundy pred rakúskou dvojicou Lisa Theresa Hauserová a David Komatz, bronz získali Lisa Vittozziová a Tommaso Giacomel z Talianska, keď zaostali o 51 sekúnd.

Severanov na ceste za zlatom nezastavilo ani trestné kolo, ktoré musel Bö absolvovať po predposlednej streľbe. Svojich päť titulov na jednom svetovom šampionáte môže zveľadiť, pretože sa predstaví ešte v dvoch disciplínach. Na päticu zlatých medailí na jednom svetovom šampionáte dosiahla iba Nemka Laura Dahlmeierová v roku 2017 a práve Röiselandová v roku 2020, kedy okrem titulov získala medailu vo všetkých siedmich disciplínach.

Remeňová so Šimom dobre odštartovali, Slovenka na ležke minula jeden terč a Šima na rovnakej pozícii strieľal čisto. Stojka im však vôbec nevyšla, po trestnom kole a dobíjaní ich pred poslednou odovzdávkou predbehli o kolo. Organizátori ich tak podľa pravidiel stiahli z trate.

MS v Oberhofe - preteky miešaných dvojíc:

1. Nórsko (Marte Olsbuová Röiselandová/Johannes Thingnes Bö) 35:37,1 min

2. Rakúsko (Lisa Theresa Hauserová/David Komatz) +13,8 s

3. Taliansko (Lisa Vittozziová/Tommaso Giacomel) +51 s

... SLOVENSKO (Mária REMEŇOVÁ/Michal ŠIMA) preteky nedokončilo