Bodnar sa rozlúčil so svetom cyklistiky. Nezabudnuteľný zážitok, opísal spoluprácu so Saganom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bodnar sa rozlúčil so svetom cyklistiky. Nezabudnuteľný zážitok, opísal spoluprácu so Saganom
Bodnar túži tráviť viac času s rodinou.
Bodnar túži tráviť viac času s rodinou.Profimedia
Poľský cyklista Maciej Bodnar (TotalEnergies) oznámil ukončenie svojej profesionálnej kariéry vo veku 38 rokov. Známym sa stal vďaka spolupráci s Petrom Saganom (33).

Bodnar odštartoval svoju kariéru v tíme Liquigas v roku 2007, ale väčšinu svojej pretekárskej dráhy strávil v službách Petra Sagana - od prvého roku trojnásobného majstra sveta vo WorldTour v 2010 až po koniec kariéry oboch jazdcov v tejto sezóne vo farbách TotalEnergies.

"Celú svoju profesionálnu kariéru som strávil po boku tohto skvelého človeka," napísal Bodnar v príspevku na Twitteri, ktorý doplnil o fotografie Sagana. "Bolo to 14 rokov so vzostupmi a pádmi, ale nakoniec sme si to užili. Nezabudnuteľný zážitok! Neľutujem ani jeden moment," dodal a vyjadril sa, že chce tráviť viac času s rodinou.

Sagan v tejto sezóne ukončil svoju kariéru "na ceste", aby sa mohol sústrediť na horskú cyklistiku s výhľadom na olympijské hry v Paríži v budúcom roku. Ďalší dlhoročný člen Saganovho sprievodu, Daniel Oss, oznámil svoj odchod do "športovej penzie" začiatkom tohto roka.

Slovenský jazdec vyjadril Bodnarovi rešpekt príspevkom na Instagrame: "Cyklistika je zvláštny šport. Pretekáme v tímoch, ale len jeden z nás vyhráva a vystupuje na pódium. Za každým víťazom však stojí družstvo jazdcov, ktorých neúnavné úsilie a absolútne nasadenie to umožňuje. Ľudia ich nazývajú "domestikmi", ale ja ich radšej označujem za tichých hrdinov. Svetlá reflektorov sa na nich a ich úžasnú prácu zameriavajú len zriedka."

"Túto správu som čítal so zmiešanými pocitmi, pretože 'Bodi', ako ho všetci voláme, nebol len ďalším oddaným spoluhráčom, ktorý vyvíjal obrovské úsilie pre svojho tímového lídra. Boli sme spoločníkmi na cestách od môjho prvého dňa ako profesionálneho jazdca v Liquigase, potom v Tinkoffe, BORA-hansgrohe a teraz v tíme TotalEnergies," prezradil Sagan.

Spoločne sme najazdili nespočetné množstvo kilometrov po celom svete. Zdieľali sme nezabudnuteľné chvíle triumfu a radosti, ale čelili sme aj bojom a výzvam tohto krásneho športu. 'Bodi' bol, je a vždy bude skutočne dobrým priateľom. Nech sú cesty pred tebou na novej životnej etape hladké a nech sa nikdy nestretneš s protivetrom. Som si istý, že všetkým v pelotóne budeš chýbať," uzavrel rodák zo Žiliny.