Bohatá víkendová nádielka. Vlhová, talianske derby, šláger v extralige či derniéra F1

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bohatá víkendová nádielka. Vlhová, talianske derby, šláger v extralige či derniéra F1
Budú sa futbalisti Interu takto tešiť aj v nedeľu večer?
Budú sa futbalisti Interu takto tešiť aj v nedeľu večer?Reuters/Flashscore
Futbal sa preberá z reprezentačnej prestávky a fanúšikovia F1 majú pred sebou finálnu bodku sezóny. Východ bude hore nohami, keďže Tipos Extraliga spojí prvý celok s druhým. Rovnaké postavenie majú aj Juventus s Interom v Serii A či City s Liverpoolom v Premier League. Petra Vlhová (28) sa predstaví v Amerike. Víkendové tipy sú o niečo bohatšie než zvyčajne bývajú. Flashscore Správy neodolali a vybrali to najzaujímavejšie, čo sa počas nadchádzajúcich hodín udeje.

Košice - Spišská Nová Ves (piatok, 17:30)

V súčastnosti nenájdeme v Tipos Extralige lepšie a z dlhodobého hľadiska ani konzistentnejšie tímy ako dvojicu z čela tabuľky. Spišská Nová Ves má na prvom mieste rovnaký počet 41 bodov ako druhé Košice. Oba celky sa prezentujú dôraznosťou na defenzívu, keďže inkasovali iba 44, respektíve 43 gólov. Tesne vedľa seba sú takisto v kolonke strelených zásahov (68:67). Vzhľadom na rovnaký počet bodov sú nesmierne vyrovnané takisto štatistiky výhier a prehier.

Posledné vzájomné vystúpenia.
Posledné vzájomné vystúpenia.Flashscore

Prvý vzájomný duel tohto ročníka vyhrali na Spiši domáci. Tí na svojom ľade porazili už všetkých desiatich súperov a ak v nedeľu zdolajú aj Banskú Bystricu, zavŕšia "kompletnú zbierku". Ešte predtým ich však čaká náročná skúška v Steel Arene, kde naposledy bodoval Zvolen 8. októbra. "Oceliari" prehrali len raz z posledných desiatich vystúpení.

Manchester City - Liverpool (sobota, 13:30)

Ako inak sa môže vrátiť po medzinárodnej prestávke najkvalitnejšia súťaž na svete, ak nie rovno ťahákom víkendu? Líder Manchester City bude hájiť prvú priečku pred druhým Liverpoolom. Delí ich jeden bod. Zverenci Pepa Guardiolu naposledy remizovali s Chelsea 4:4. Nikdy predtým v priebehu svojich 882 zápasov na lavičke nezažil španielsky lodivod bláznivnejší duel so štyrmi strelenými a rovnakým počtom inkasovanými gólmi. Na druhej strane si "The Reds" poradili rozdielom triedy s Brentfordom (3:0).

Ostatné merania síl.
Ostatné merania síl.Flashscore

Keď sa City niekde darí, tak je to na jeho trávniku. Momentálne ťahá sériu 23 víťazných duelov naprieč všetkými súťažami. Mužstvo zaostáva jednu výhru za absolútnym rekordom, ktorý drží Sunderland z roku 1892. Zaujímavé bude sledovať aj zápletku medzi oboma kormidelníkmi. Žiadna iná dvojica sa proti sebe nestretla častejšie.

Pre Guardiolu s Kloppom to bude 29. bitka. Z predchádzajúcich dvadsiatich ôsmich zaznamenal Španiel dvanásť prehier a jedenásť triumfov (najviac proti akémukoľvek inému trénerovi). 

Svetový pohár v Killingtone (sobota a nedeľa, 16:00 a 19:00)

Sezóna lyžiarok v alpskom lyžovaní sa na dva víkendy presúva na severoamerický kontinent. Po rakúskom Söldene, fínskom Levi a zrušenom švajčiarkom Zermatte prichádza na rad americký Killington. Na programe bude v sobotu obrovský slalom, v nedeľu slalom.

Neprinesieme na svetlo sveta nič nové, ak napíšeme, že favoritkami na stupne víťazok v oboch dňoch sú domáca Mikaela Shiffrinová, ktorá však bola medzi najlepšou trojicou tento ročník zatiaľ iba raz, a Petra Vlhová. Slovenka si môže veriť predovšetkým v nedeľu. Vo výbornej slalomárskej forme sa ukazujú Nemka Lena Dürrová, návrat medzi najlepších hlási Rakúšanka Katharina Liensbergerová a pozor si treba dať aj na neustále zlepšujúcu sa Leonu Popovičovú z Chorvátska.

V sobotu sa budú o triumf hlásiť najmä Lara Gutová-Behramiová a Federica Brignoneová, teda prvé dve pretekárky zo Söldenu. Vo svojej obľúbenej disciplíne budú chcieť uspieť i krajanka Brignoneovej Marta Bassinová a Švédka Sara Hectorová. Slovenke Petre Vlhovej sa v Killingtone doposiaľ nepodarilo zvíťaziť. Štyrikrát skončila druhá, vždy sa musela skloniť pred Shiffrinovou. Podarí sa jej túto sériu zlomiť?

Formula 1 - VC Abú Zabí (nedeľa, 14:00)

Odpovede na najdôležitejšie otázky roka 2023 boli zodpovedané dávnejšie. Tituly si s prehľadom odnesú Max Verstappen a Red Bull, druhý v Pohári jazdcov skončí Verstappenov kolega Sergio Pérez. Lenže potom sú tu bitky o ďalšie priečky.

Pohár konštruktérov ponúka súboj o druhé miesto, v preklade o finančné odmeny s rozdielom desiatok miliónov eur. Druhý Mercedes má 392 bodov, Ferrari o štyri menej. Práve tu môže Talianov hnevať "kanálové fiasko" z Las Vegas, ktoré donútilo odštartovať Carlosa Sainza z chvosta štartového poľa, čo vyústilo "len" v šieste miesto oproti druhému z pohľadu Charlesa Leclerca. O štvrtú pozíciu sa ešte pobijú McLaren (284 bodov) a Aston Martin (273).

Medzi jednotlivcami sú otvorené priečky štyri až sedem. Obsadia ich Sainz (200 bodov), Fernando Alonso (200), Lando Norris (195) alebo Leclerc (188). Pomyselný bronz má istý Lewis Hamilton.

A nezabúdajme na možné prepisovanie historických tabuliek z pohľadu Verstappena v počte víťazstiev v jednej sezóne (aktuálne 18) a rovnako Red Bullu (20), ale napríklad aj v počte získaných bodov za sebou.

Juventus - Inter (nedeľa, 20:45)

V poradí 185. derby d'Italia. Aktuálne dva najlepšie tímy talianskej Serie A. "Stará dáma" ťahá päťzápasovú víťaznú sériu a z druhej priečky stráca na Inter dva body. Ak sa jej podarí v nedeľu triumfovať, dostane sa do čela a premiérovo od roku 2021 zaknihuje šesť výhier v rade. Bude to tiež duel dvoch najlepších defenzív v lige. Domáci inkasovali sedem zásahov, hostia šesť. Z tímov TOP 7 nastrieľal Juventus najmenej gólov - devätnásť. "Nerazzurri" o desať viac.

Vzájomné zápasy.
Vzájomné zápasy.Flashscore

Zverenci Simoneho Inzaghiho na pôde súpera inkasovali v prebiehajúcom ročníku len raz z ostatných piatich vystúpení. Aj preto asi nikoho neprekvapí, že všetky vyhrali. Majú pred sebou motiváciu či výzvu v podobe neopakovania minulej sezóny. V nej Inter nedokázal "Bianconeri" zdolať ani v jednom z dvoch prípadov a dokonca ani raz skórovať.