Skvelý výkon Vlhovej v Levi, do druhého kola slalomu pôjde z pozície líderky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skvelý výkon Vlhovej v Levi, do druhého kola slalomu pôjde z pozície líderky

Aktualizované
Vlhová si zaistila najlepšiu priečku prvého kola.
Vlhová si zaistila najlepšiu priečku prvého kola.TASR
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) sa usadila na čele po elitnej pätnástke 1. kola úvodného slalomu sezóny Svetového pohára. Vo fínskom Levi viedla v sobotu o 18 stotín sekundy pred Nemkou Lenou Dürrovou (32), tretia bola obhajkyňa veľkého i malého glóbusu Mikaela Shiffrinová (28)z USA (+0,42 s). Ďalšie pretekárky už výrazne zaostávali.

Vlhová, ktorá štartovala s číslom sedem, našla od úvodu skvelý rytmus a na druhom medzičase mala náskok 0,58 sekundy na Dürrovú. Z tempa ju nevyhodilo ani malé zaváhanie na prechode do strminy, po nej mala stále k dobru 35 stotín na Nemku.

"Išla som to, čo sme trénovali. Cítila som sa dobre, akurát som si postrážila nájazd do strminy a potom som nešla tak, ako som chcela ísť. Takže to musíme vylepšiť. Teším sa, že mi prvé kolo vyšlo a že som po ňom prvá. Uvidíme, čo bude v druhom, všetko je otvorené," uviedla pre JOJ Šport Vlhová.

To, že štartovala až so sedmičkou, nepovažovala na tejto trati za nevýhodu: "Podmienky sú výborné. Takže to, či som štartovala na začiatku, alebo na konci prvej skupiny, bolo dnes jedno."

Päťnásobná víťazka z Levi a tretia dáma minulej slalomovej zimy sa vyvarovala veľkých chýb, udržala si vysoké tempo až do cieľa a dostala sa do vedenia. Po 1. kole sa k nej tesne priblížila iba Dürrová, ktorá si dokázala držať tesnú líniu v zatvorených bránkach a prekonala dovtedajšiu líderku Shiffrinovú.

Američanka so štvorkou začala sľubne, terénne nerovnosti ju veľmi nerozhodili a neustále navyšovala náskok. V cieli mala 1,66 k dobru pred Švajčiarkou Holdenerovou, napokon ju však ešte dve konkurentky zdolali. Druhé kolo štartuje o 13:00.