Vlhová v obľúbenom stredisku, talianske derby o Rím a štart Turnaja majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhová v obľúbenom stredisku, talianske derby o Rím a štart Turnaja majstrov

Petra Vlhová smeruje do Levi, kde jej tamojšie podmienky v posledných rokoch priali.
Petra Vlhová smeruje do Levi, kde jej tamojšie podmienky v posledných rokoch priali.TASR/Flashscore
Druhý novembrový víkend, po ktorom futbalové mužstvá vstúpia do záverečnej medzinárodnej prestávky v tomto roku, má pred sebou množstvo zaujímavých podujatí. Nechýba slovenské zastúpenie na lyžiach, futbalové derby v Taliansku či blížiace sa ukončenie tenisovej sezóny. Všetko najzaujímavejšie sme si zhrnuli v tradičných Víkendových tipoch na Flashscore Správach.

Vlhová v Levi (sobota a nedeľa, 10:00/13:00)

S minimálnym tréningom pre chorobu finišovala Petra Vlhová v obrovskom slalome a zároveň prvých pretekoch sezóny pred dvoma týždňami v Söldene na fantastickom treťom mieste.

Teraz sa pozornosť presúva za polárny kruh do strediska Leví, ktoré je Slovenkino najobľúbenejšie. Vyhrala tu päťkrát a keď dokončila druhé kolo, vždy skončila na stupni víťaziek. Zo Söldenu cestovala priamo na sever Európy, kde má za sebou vydarené tréningové jednotky.

Vlhovej Levi svedčí. Podarí sa jej nadviazať na predchádzajúce roky?
Vlhovej Levi svedčí. Podarí sa jej nadviazať na predchádzajúce roky?Flashscore

Tradíciu pódiových umiestnení by chcela predĺžiť aj tento rok, keď sa vo Fínsku pôjde slamom ako v sobotu, tak aj v nedeľu. Najväčšou favoritkou však bude Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá minulý ročník získala malý glóbus za disciplínu. Boj o medailové pozície doplní užší okruh mien s už tradičnými tvárami, ale aj zlepšujúcimi sa mladými lyžiarkami. Čítajte viac v našom rozsiahlom preview.

Chelsea - Manchester City (nedeľa, 17:30)

"The Blues" vstúpia do tohto duelu s víťazným pocitom. V pondelkovej dohrávke 11. kola ukončila hráčom Spurs tohtosezónnu neporaziteľnosť (4:1). Hetrikom sa blysol Jackson. Bol to divoký zápas. Tri neuznané góly, zranenia, dve červené karty... Podobnú emóciu budú chcieť hráči Mauricia Pochettina preniesť aj do nedeľného stretnutia. Pozitívne je, že po druhý raz v rade dokázali zvrátiť nepriaznivý vývoj a dotiahnuť súboj do víťazného konca. Ostatné štyri merania síl sa skončili v rámci Premier League vždy v prospech City výsledkom 1:0. Prvý gól tak v nedeľu môže byť kľúčovejší než sa zdá. A pre Chelsea to môže byť problém, keďže od víťazstva v Lige majstrov v máji 2021 neskóroval ani v jednom z predchádzajúcich šiestich stretnutí (naprieč všetkými súťažami, pozn.) a znepokojivo vyšiel ofenzívne naprázdno v troch z posledných štyroch domácich ligových duelov v tejto sezóne (0-1-3).

 

Ostatné vzájomné vystúpenia.
Ostatné vzájomné vystúpenia.Flashscore

Ich náprotivok v strede týždňa zdolal rozdielom triedy v Lige majstrov Young Boys 3:0 a bez straty bodu po štyroch kolách skupinovej fázy si zaistili postup do osemfinále. Ale v domácej súťaži práve vďaka Chelsea a jej výhre s Tottenhamom sa dostal Manchester na čelo tabuľky. Minulý víkend rozstrieľal Bournemouth 6:1. Od posledného zaváhania (8. október v Arsenale 0:1, pozn.) zvládli všetkých päť ďalších zápasov nakloniť na svoju stranu. Pochettino to so svojím mužstvom na Guardiolu vie. V posledných šiestich dueloch prehral iba trikrát (3-0-3). Uvidíme, či sa mu podarí favorita zaskočiť aj cez víkend.

Lazio - AS Rím (nedeľa, 18:00)

Taliansko ponúka priaznivcom počas sezóny viacero zaujímavých derby. Jedným z nich je nepochybne aj Derby della Capitale. Alebo teda derby o Rím. Je to jedna z najvyhrotenejších rivalít na Apeninskom polostrove. Obaja vstupujú do zápasu s nie ideálnou formou. Vlanajší vicemajster Lazio aktuálne okupuje desiatu priečku. V ostatnom kole prišiel o trojzápasovú sériu výhier, keď v Bologni padol 0:1. Má o bod menej než jeho mestský rival AS Rím (siedma priečka). V týždni si zverenci Mauricia Sarriho napravili chuť a pred svojimi fanúšikmi zaknihovali trojbodový zápis v Lige majstrov proti Feyenoordu. Bol to tretí súboj v sérii, ktorý Lazio vyhralo proti svojmu súperovi o gól. Rovnako o zásah uspel aj v posledných dvoch meraniach síl s "vlkmi". Vždy 1:0. 

Posledných päť vzájomných súbojov.
Posledných päť vzájomných súbojov.Flashscore

José Mourinho sledoval vo štvrtok prehru svojich zverencov v pražskom Edene 0:2 proti Slavii v rámci Európskej lige. Po stretnutí neskrýval hnev. Aj preto možno očakávať adekvátnu reakciu. Napriek tomu už dopredu hráčov upozornil, že na taký laxný prístup nezabudni ani v prípade triumfu v derby. Bola to druhá prehra z troch posledných vystúpení. V nedeľu nemôžu nič podceniť, pretože ako hosťujúci tím čaká proti Laziu na víťazstvo sedem zápasov (0-2-5). 

Nenechajte si ujsť:

Turnaj majstrov v Turíne

Osem najlepších tenistov si to v Turíne rozdá o záverečnú trofej v tejto sezóne. Úradujúci šampión Novak Djokovič má pred sebou dve výzvy. Ak sa mu podarí triumf obhájiť, bude najstarším víťazom a zároveň najúspešnejším tohto podujatia. Proti sebe má mladú a hladnú krv. Zoznam vyzývateľov je bohatý a najmä kvalitný - víťaz Wimbledonu Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Andrej Rubľov a Holger Rune budú chcieť získať Turnaj majstrov premiérovo. Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas a Alex Zverev už víťazný pocit zažili. Podujatie trvá sedem dní. Štyria najlepší si zahrajú semifinále a v nedeľu 19. novembra ukončia vo finále sezónu. Začína sa v nedeľu o 14:30 úvodnou dvojhrou medzi Sinnerom a Tsitsipasom.