Nevyhral som, kričal po triumfe Brož. Na záver kariéry si vypýtal Eckerlina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nevyhral som, kričal po triumfe Brož. Na záver kariéry si vypýtal Eckerlina
Brož opäť zvíťazil na body.
Brož opäť zvíťazil na body.Profimedia
Turnaj Oktagon 53 v nemeckom Oberhausene patril z pohľadu česko-slovenských fanúšikov Miroslavovi Brožovi (35). Skúsený bojovník pokoril Brita Toma Crosbyho (36) na body, s verdiktom rozhodcov však nesúhlasil. Následne oznámil, že sa blíži koniec jeho bohatej kariéry.

Duel sa niesol vo veľmi vyrovnanom duchu. V 1. kole dominoval český zápasník, v druhom jeho súper, zatiaľ čo tretie pripísali dvaja rozhodcovia Brožovi. Diváci najskôr bučali, no "Inkvizítor" v pozápasovom rozhovore ukázal športového ducha, aký sa len tak nevidí.

"Nevyhral som, bola to remíza," vyhlásil a hala ho odmenila potleskom. "Už je to tretíkrát takto tesné, vždy to ide na moju stranu. Asi preto, že mám tvrdé závery. Je to fakt super frajer," ocenil výkon Crosbyho.

Brož v exkluzívnom rozhovore pre náš portál len pár dní pred turnajom prezradil, že počas prípravy utrpel štyri zranenia a zvládne tak 2-3 zápasy. V Oberhausene svoje tvrdenie poopravil a naznačil, že čoskoro ukončí kariéru: "Asi už čoskoro skončím. Chcel by som ešte jeden veľký zápas. Veľmi sa mi páči Christian Eckerlin, klobúk dole, je to borec, ktorý to nemusí robiť."

"Poďme na to," odpovedal mu nemecký fighter, ktorý sa medzitým objavil v oktagone. Súboj by sa mal uskutočniť 4. mája vo Frankfurte.

Brož bude bojovať s Eckerlinom.
Brož bude bojovať s Eckerlinom.Oktagon MMA

Turnaj v Nemecku mal výraznú českú stopu. Jan Fajk nestačil v 2. kole na Endrita Brajshoriho a prehral na submisiu. Nevyhral ani Jaroslav Pokorný, keď nestačil na Gjoniho Palokaja po verdikte rozhodcov, zatiaľ čo Jan Malach porazil v 2. kole Luku Milidragoviča na TKO. Jediný Slovák na karte Tomáš Votava ťahal za kratší koniec v súboji s Emirom-can Alom, ktorý ho "vybavil" už v čase 1:49.

V hlavnom ťaháku sme tentokrát videli ženy. Domáca Katharina Dalisdová obhájila svoj titul v slamovej váhe proti Francúzske Eve Dourtheovej po verdikte rozhodcov.