Štvanica je vždy špeciálna, teraz to bude naposledy. Kincla som mal ukončiť, hovorí Vémola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvanica je vždy špeciálna, teraz to bude naposledy. Kincla som mal ukončiť, hovorí Vémola

Karlos "Terminátor" Vémola sa cíti fyzicky dobre.
Karlos "Terminátor" Vémola sa cíti fyzicky dobre.Oktagon MMA
Nielen v kruhoch zmiešaných bojových umení je vnímaný ako obrovská osobnosť. Karlos "Terminátor" Vémola (38) je späť a plný síl. Pre Flashscore Správy sa rozhovoril o prehratom súboji s Patrikom Kinclom (34), svojej aktuálnej fyzickej kondícii a plánoch do budúcnosti.

Turnaj Oktagon 45 prinesie vaše posledné vystúpenie na legendárnej pražskej Štvanici. Pred rokom ste na tomto mieste dokonca získali titul v poloťažkej váhe. Bude váš duel s Lucasom Alsinom o to špeciálnejší?

"Štvanica je pre mňa vždy špeciálne miesto. Oktagon ho nazýva najkrajším turnajom roka a je to určite pravda. Vyzerá to tak, že to bude posledný Oktagon na Štvanici, teda aspoň pre mňa."

Očakávaný súboj s Patrikom Kinclom nedopadol podľa vašich predstáv a o výsledku sa dlho debatovalo. David Kozma sa počas prenosu dokonca vyjadril, že videl zvíťaziť vás. Ako hodnotíte verdikt rozhodcov s odstupom času?

"To, že sa o výsledku s Kinclom debatovalo a Kozma povedal, že som vyhral, je síce pekné, ale nie je dôležité, čo si myslím. Moja predstava o zápasení je, že ak niekto tlačí a vyvíja tlak, mal by vyhrať, ale krása nášho športu je v tom, že to nemusíme nechať na rozhodcu. Ja som to na nich nechal a preto Kincl vyhral. Ak by som ho ukončil, nie je o čom diskutovať."

Vémola zápas s Kinclom podľa rozhodcov prehral.
Vémola zápas s Kinclom podľa rozhodcov prehral.Oktagon MMA

Ako sa po súboji s Kinclom cítite po fyzickej a psychickej stránke?

"Fyzicky som v poriadku, pretože som neprestal trénovať, a psychicky som tiež v pohode. Oktagon mi hneď dodal extra motiváciu a nemusím sa zožierať predchádzajúcim zápasom. Namiesto toho môžem ďalej trénovať, tvrdo pracovať a pripravovať sa na Štvanicu, takže som aktívny, nestojím a nemyslím na to."

Na konci roka absolvujete odvetu "Zápasu storočia" s Attilom Véghom. Nechali ste sa počuť, že ak ho porazíte, zrejme budete ťažko hľadať motiváciu pokračovať v kariére. Rozmýšľali ste už, čomu sa budete venovať po tom, keď zavesíte rukavice na klinec?

"Ľudia sa ma na to často pýtajú. Mám štyri deti, plánujem ďalšie štyri, doma mám zoo, takže si myslím, že mám dosť práce. A čo robia ľudia, keď odídu do dôchodku? Užívajú si. Zápasím už vyše 30 rokov, takže dúfam, že si užijem svoje deti a dôchodok."

Vémola je nepochybne jedným z najväčších českých bojovníkov v histórii.
Vémola je nepochybne jedným z najväčších českých bojovníkov v histórii.Oktagon MMA

Bojovať budete aj s Pavlom Langerom, o ktorom ste sa vyjadrili s veľkým rešpektom a jeho príbeh je tak trochu rozprávkový. Majú podľa vás česko-slovenské zápasy špeciálny náboj?

"Neviem. Nerád by som to vnímal ako zápas Čechov proti Slovákom, pretože mám slovenskú rodinu, slovenskú manželku, takže aj polovičné slovenské deti a veľa slovenských fanúšikov. Chcel by som to skôr vidieť ako duel dvoch skvelých bojovníkov a dúfam, že slovenskí fanúšikovia to nebudú pociťovať tak, že bojujem proti Slovensku. Langer ukázal svoje kvality a tak to má byť. Verím, že aj keď je zápas v Bratislave, budem tam mať veľkú podporu a to ma ešte viac poteší."

V médiách ste viackrát vyhlásili, že sa MMA venujete pre svoj odkaz a peniaze nie sú na prvom mieste. Ako by si ľudia, povedzme o desať-pätnásť rokov, mali pamätať Karlosa Vémolu?

"Myslím, že to nechám na nich, ale samozrejme sa budem snažiť, aby to bolo pozitívne.  Obrovským vzorom bol pre mňa vždy Gustáv Frištenský. Ak by som zanechal odkaz ako on a motivoval mladých chlapcov, aby sa namiesto vysedávania na ulici venovali športu, a je jedno, či robia rovnaký šport ako ja, tak misia je splnená."

Po roku opäť do klietky. Keitu som sa bál, psychicky ma dostal, hovorí legendárny Buchinger