Procházka sa chce vrátiť na trón. Poznám slabiny súpera a zaútočím na ne, sľubuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Procházka sa chce vrátiť na trón. Poznám slabiny súpera a zaútočím na ne, sľubuje

Procházka si pred titulovým súbojom verí.
Procházka si pred titulovým súbojom verí. Profimedia
Elitný český bojovník MMA Jiří Procházka (31) sa môže v noci na nedeľu vrátiť na trón šampióna poloťažkej váhy UFC, ktorý uvoľnil pre zranenie. V newyorskej Madison Square Garden sa stretne s Brazílčanom Alexom Pereirou (36), ktorý bude obhajovať svoju neporaziteľnosť v elitnej svetovej organizácii. Pod hlavičkou UFC vyhral všetky tri svoje zápasy.

Procházka získal majstrovský opasok vlani v júni, keď porazil ďalšieho Brazílčana Glovera Teixeiru. Po životnom úspechu sa pripravoval na odvetu a obhajobu, ale vážne zranenie ramena ho vyradilo z hry a rodák z Hostěradíc na Znojemsku opasok po dohode s UFC uvoľnil.

Bolo mu prisľúbené, že keď bude fit, môže oň opäť bojovať, čo sa teraz aj deje. "Pre mňa osobne sa od môjho posledného zápasu nič nezmenilo. Stále sa cítim ako šampión. Nastal čas ukázať svetu, kto je právoplatným kráľom," povedal Procházka novinárom koncom októbra pred odletom do USA.

Do oktagonu sa vráti po 17 mesiacoch. "Prestávku som využil na to, aby som sa zlepšil. Život je o neustálom učení sa. Musíte útočiť na svoje limity a posúvať ich. Každý deň rekonvalescencie bol pre mňa výzvou. Aj keď som mal niekoľko ťažkých dní, celý proces som si užíval," citoval iSport.cz Procházku z oficiálnej tlačovej konferencie pred zápasom.

O päť rokov starší Pereira má za sebou šesť zápasov v UFC, z ktorých päť vyhral. Aj on sa stal šampiónom, ale v strednej váhe. V novembri minulého roka sa mu podarilo poraziť Israela Adesanyu, ale v následnej odvete prehral a rozhodol sa zamieriť o váhovú kategóriu vyššie.

"Na každého súpera sa pripravujem tak, aby nevedel, čo má očakávať. Kľúčom je nepredvídateľnosť. Zároveň ho analyzujem. Našiel som jeho slabiny a zaútočím na ne plnou silou. Viem, že môj štýl je riskantný, ale to som ja. Neviem ísť do zápasu inak ako so všetkým, čo mám," povedal Procházka a dodal, že na súboj s elitným bojovníkom v stoji je pripravený po všetkých stránkach.

Pereira naopak verí, že bude môcť čerpať zo skúseností, ktoré mu Teixeira dal. Svojmu krajanovi pomáhal v príprave na Procházku už minulý rok a teraz si vymenili úlohy.

"Glover je pre mňa rozdielový faktor. Pomohol mi v mnohých veciach. To, čo robí Procházku nebezpečným, sú všetky jeho skúsenosti. Je to skúsený bojovník, nebezpečný, ale to mi pomáha. Pripravujem sa na to, aby som tento súboj ukončil. Jiří povedal, že mám slabiny na zemi, ak si to myslí, je to dobré," uzavrel Pereira.