Bondra sa vrátil do Zvolena, Košice získali Durného

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bondra sa vrátil do Zvolena, Košice získali Durného
Radovan Bondra sa z Česka vrátil na slovenské klziská.
Radovan Bondra sa z Česka vrátil na slovenské klziská.Profimedia
Slovenský útočník Radovan Bondra (25) sa vrátil do HKM Zvolen, brankár Roman Durný (24) posilnil HC Košice.

"Oceliari" angažovali mladého gólmana v snahe preklenúť obdobie absencie brankára Andreja Košarišťana. Košarišťan dostal v predošlom zápase na ľade Nových Zámkov trest v hre za seknutie súpera a o dĺžke jeho absencie mala rozhodnúť Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Košický klub získal Durného v snahe mať aj počas Košarišťanovej absencie vyrovnanú brankársku dvojicu, ktorú vytvorí spoločne s Dominikom Riečickým.

"Roman nám pomôže preklenúť obdobie, počas ktorého Košarišťan nebude môcť nastúpiť. O mesiac si sadneme a budeme rokovať ako ďalej," uviedol športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Durný pôsobil v uplynulých troch sezónach v zámorských súťažiach AHL a ECHL. V ročníku 2021/2022 nastúpil pre zdravotné problémy iba do jedného zápasu. V najvyššej slovenskej súťaži už chytal aj v dresoch slovenskej "dvadsiatky," materského Liptovského Mikuláša a Slovana Bratislava.

V roku 2018 ho draftoval klub Anaheim Ducks, ale do NHL sa nepresadil. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta hráčov do 18 aj 20 rokov a štartoval aj na prestížnom Memoriáli Ivana Hlinku.

Slovenský útočník Radovan Bondra podpísal zmluvu s HKM Zvolen, kde už pôsobil v sezóne 2020/2021, ktorá bola pre neho individuálne mimoriadne vydarená. V 49 zápasoch základnej časti bol s bilanciou 26 gólov a 25 asistencií najproduktívnejší hráč tímu.

V play-off pridal v 14 zápasoch 11 bodov (3+8), ktorými pomohol Zvolenu k majstrovskému titulu. Sezónu 2021/2022 strávil v českom extraligovom klube HC Vítkovice, za ktorý nastúpil v 54 zápasoch. Do štatistík si pripísal 5 gólov a 9 asistencií.

Vo štvrtok oznámila Dukla Trenčín, že po vzájomnej dohode končí v tíme lotyšský útočník Frenks Razgals.