Veľký zápas už má svoj dátum. Fury a Usyk sa stretnú v polovici februára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Veľký zápas už má svoj dátum. Fury a Usyk sa stretnú v polovici februára
Zápas sa uskutoční v polovici februára.
Zápas sa uskutoční v polovici februára.Reuters
Profesionálni boxeri Tyson Fury (35) a Oleksandr Usyk (36) by mali 17. februára v Rijáde bojovať o titul majstra sveta v ťažkej váhe. Termín zápasu, na ktorom sa zástupcovia neporazených boxerov dohodli koncom septembra, oznámili organizátori vo štvrtok.

Brit Fury je šampiónom organizácie WBC, zatiaľ čo o rok starší Ukrajinec Usyk vlastní majstrovské opasky organizácií WBA, WBO a IBF. Víťaz duelu sa stane prvým absolútnym majstrom sveta v ťažkej váhe v ére štyroch opaskov. Posledným absolútnym šampiónom bol Brit Lennox Lewis, ktorý získal opasky organizácií WBC, WBA a IBF v roku 1999.

Fury od roku 2008, keď sa stal profesionálom, vyhral 34 zápasov a raz remizoval. Usyk vyhral všetkých 21 zápasov v profesionálnom ringu. V auguste obhájil svoje tituly proti Britovi Danielovi Duboisovi.

Historický duel bude súčasťou tzv. "Riyadh Season", festivalu, ktorý sa v saudskoarabskom hlavnom meste koná každú zimu od roku 2019. Tento rok ho 29. októbra odštartoval netitulový zápas medzi Furym a bývalou hviezdou MMA Kamerunčanom Francisom Ngannouom, ktorý boxerský šampión vyhral tesne na body. Aj preto sa podľa médií upustilo od pôvodne zvažovaného termínu duelu medzi Furym a Usykom 23. decembra.

O súboji sa hovorilo už dlhší čas. Zápas Fury - Usyk sa mal uskutočniť v apríli tohto roku vo Wembley, ale približne mesiac predtým promotéri oznámili, že sa nedohodli na podmienkach.