Buffonovi nechýba nadšenie, do dôchodku ho môže poslať len úspech Parmy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Buffonovi nechýba nadšenie, do dôchodku ho môže poslať len úspech Parmy

Buffon je aj naďalej oporou zadných radov druholigového celku.
Buffon je aj naďalej oporou zadných radov druholigového celku.Profimedia
Gianluigi Buffon oslávil koncom januára 45. narodeniny a pokračuje v aktívnej kariére. Skúsený brankár sa do Parmy vrátil v júli 2021 a ani v tomto pokročilom veku nepomýšľa na odchod do dôchodku. Jeho láska k futbalu je totiž stále silná.

Futbalový velikán v minulosti zbieral trofeje na klubovej i národnej úrovni a v tejto sezóne má na konte desať súťažných štartov, v ktorých inkasoval celkovo šestnásť gólov.

"Poviem vám pravdu, myslím si, že ľudia veľmi dobre chápu, prečo v 45 rokoch stále chytám. Je to jedna z vecí, ktorá má naozaj zmysel a futbal ku mne jednoducho patrí. Platilo to aj počas dvadsiatich rokov, ktoré som strávil v Juventuse, a jednej sezóny v PSG. Svoju prácu robím dobrovoľne, rád a s nadšením. A ešte viac to platí o mojom pôsobení v Parme," povedal Buffon.

Buffon začínal s veľkým futbalom v Parme a v roku 2001 prestúpil do Juventusu. V súčasnosti sa jeho materský tím nachádza v Serii B a usiluje sa o návrat medzi elitu, v tabuľke je siedmy.

"Začínal som tu, potom som sa na dlhé roky presunul inam a predminulý rok som sa vrátil. Je to niečo nepredstaviteľné a som nadšený. A svoju úlohu zohrávajú aj emócie, tie mi dodávajú energiu. Mám jej ešte veľa, ak moje telo vydrží a bude podávať dobré výkony, nevidím dôvod, prečo by som mal skončiť," povedal majster sveta z roku 2006.

"Pokiaľ ma teda futbal neunaví a nenahnevá strata motivácie. Ale to sa môže stať len vtedy, ak sa Parma vráti do Serie A, pretože potom by som dosiahol všetky svoje ciele a mohol by som v pokoji skončiť," dodal.