Calzona pred Čiernou Horou: Sú zohratí a nebezpeční

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Calzona pred Čiernou Horou: Sú zohratí a nebezpeční
Calzona pred Čiernou Horou: Sú zohratí a nebezpeční
Calzona pred Čiernou Horou: Sú zohratí a nebezpečníProfimedia
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (54) varoval pred silou Čiernej Hory v domácom prostredí.

Za výhodu Čiernej Hory vo štvrtkovom vzájomnom zápase považuje aj to, že Balkánci sa dobre poznajú a už nejaký čas hrajú pod rovnakým trénerom.

"Čiernohorci majú veľmi dobrú tímovosť a na svojej pôde dokážu byť nebezpeční. Sú starší a dlho spolu hrajú, navyše sú dva roky pod rovnakým trénerom," uviedol taliansky kormidelník na stredajšej tlačovej konferencii v Podgorici.

Proti jeho zverencom nastúpi aj najlepší kanonier najvyššej slovenskej súťaže Nikola Krstovič (DAC Dunajská Streda). Tréner ale nepovažuje za ťahúňa domácich práve tohto hráča.

"Úprimne povedané, bežne nesledujem veľa čiernohorských hráčov. Teraz sme ich sledovali, ale Krstoviča veľmi neregistrujem. Skôr by som spomenul napríklad Adama Marušiča."

Na reprezentačnú lavičku prišiel Calzona v septembri a s tímom absolvoval dosiaľ dva zápasy Ligy národov proti Azerbajdžanu (1:2) a Bielorusku (1:1). Novembrový zraz predstavuje pre hráčov šancu vyskúšať si nový herný systém a pomaly sa pripravovať na jarnú kvalifikáciu EURO 2024.

"Myslím si, že sme pripravení dobre. Každý zápas berieme rovnako vážne. Prípravný i súťažný," povedal stredopoliar Ondrej Duda. Hráč bundesligového Kolína dodal, že súper môže prekvapiť. "V prvom rade ide o balkánsky futbal, je to iné a musíme byť pripravení naozaj dobre po každej stránke."

Slováci odohrajú prvé stretnutie na novembrovom zraze proti Čiernej Hore vo štvrtok o 18.00 h v Podgorici. Zápas s Čile, ktorý bude rozlúčkový pre dlhoročného kapitána Mareka Hamšíka, je na programe v nedeľu o 13.30 h na bratislavskom Tehelnom poli.