Ohlasy aktérov zápasu Slovensko - Bielorusko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ohlasy aktérov zápasu Slovensko - Bielorusko

Bojovalo sa o každý meter ihriska.
Bojovalo sa o každý meter ihriska.Profimedia
Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou posledný zápas v tohtoročnej edícii Ligy národov. Po remíze 1:1 s Bieloruskom si tréner Francesco Calzona pripísal na konto prvý bod na lavičke nášho výberu. Po zápase sa spolu s ďalšími aktérmi duelu podelil s verejnosťou o svoje bezprostredné pocity.

Francesco Calzona, tréner SR: "Čakal som iný zápas, hoci sme vedeli, že súper je orientovaný na defenzívu. Veril som, že receptom k úspechu sú krátke prihrávky. V prvom polčase sme však stanovený plán vôbec nenapĺňali. Dobrý futbal sme hrali tridsať minút po zmene strán, ale to nestačí. Možno to bola aj moja chyba. V zápase s Azerbajdžanom sme minuli veľa energie. Možno som mohol urobiť viac zmien. Chcel som však deklarovať kontinuitu a ubezpečiť hráčov, čo hrali, že s nimi počítam. Vedeli sme ako súper kope roh, podobný gól už v skupine takýmto spôsobom dal. Napriek tomu hráči v šestnástke iba stáli. Takéto góly dostávať nemôžeme."

Georgij Kondratiev, tréner Bieloruska: "Slovensko hralo dnes veľmi dobre. Je to veľmi technicky založená reprezentácia. Súper dobre pracoval s loptou a mal výraznú prevahu. Naša obrana však bola veľmi dobre organizovaná."

Adam Zreľák, autor gólu: "Som rád, že ma tréner nominoval. Snažil som sa podať maximum v tomto zápase a aj v minulom. Bielorusi hrali jedenásti na 30 metroch štvorcových. Bolo ťažké do nich búšiť. Mrzí nás to, ale musíme sa pozerať dopredu. V polčase sme si povedali, že chceme hrať rýchlejšie. Jeden gól som dal, mal som tam ešte dve hlavičky. Škoda, ale progres je zjavný."