Carolina prehĺbila krízu Bostonu. Fehérváry dominoval v súbojoch, Toronto sfúklo Capitals

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carolina prehĺbila krízu Bostonu. Fehérváry dominoval v súbojoch, Toronto sfúklo Capitals

Fehérváry na ľade, príznačný obrázok nedeľňajšej noci. Gól oslavujú zľava Sandin, Järnkrok a autor Nylander.
Fehérváry na ľade, príznačný obrázok nedeľňajšej noci. Gól oslavujú zľava Sandin, Järnkrok a autor Nylander. Profimedia
Dva zápasy boli na programe na konci týždňa v kanadsko-americkej NHL. Z nedele na pondelok bol v akcii iba jediný Slovák - Martin Fehérváry (23).

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 4:1

Boston prežíva momentálne najväčšiu krízu v ročníku, prehral tretí duel po sebe. Vedúci tím Východnej konferencie odišiel naprázdno z Caroliny, za domácich sa presadili štyria rôzni strelci, ani jeden hráč nezískal viac ako bod. Hurricanes zvíťazili piaty raz v sérii, ôsmykrát v rade bodovali. Aj vďaka tomu zmenšili náskok Bruins na deväť bodov, pričom majú stretnutie k dobru.

Gólman Canes Frederik Andersen zaknihoval 96 % úspešnosť zákrokov, keď vychytal 24 striel súpera.   

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 5:1

Capitals s Martinom Fehérvárym viedli v Toronte zásahom Nicklasa Bäckstroma, ale domáci lavínou štyroch trief za trinásť minút druhej tretiny vývoj súboja otočili. 

Fehérváry strávil na ľade 19:57 minúty, pribudli mu dve mínusky, rozdal šesť hitov - najviac zo všetkých hráčov, raz stratil puk. V zápise o stretntutí bol uvedený v treťom obrannom páre spoločne s Mattom Irwinom.

Bola to špeciálna noc pre Johna Tavaresa, ktorý pri svojom tisícom vystúpení v profilige v základnej časti zaznamenal dve asistencie. Dva body za gól a asistenciu (vyrovnával a na druhý zásah primárne prihrával) si pripísal Michael Bunting.

Maple Leafs majú po 51 zápasoch na konte 70 bodov, patrí im tretia priečka na Východe. Washington je v rovnakej konferencii na siedmom mieste s 58 bodmi.