Washington s Fehérvárym a bez Ovečkina hladko prehrali, Montreal porazil Toronto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Washington s Fehérvárym a bez Ovečkina hladko prehrali, Montreal porazil Toronto

Vľavo Fehérváry v súboji s Jonasom Rondbjergom.
Vľavo Fehérváry v súboji s Jonasom Rondbjergom.Profimedia
Jediným slovenským hokejistom, ktorý nastúpil v noci zo soboty na nedeľu v kanadsko-americkej NHL, bol Martin Fehérváry (23).

Vegas Golden Knights - Washington Capitals 6:2

Svoj deň nemali hráči Washingtonu na ľade Vegas, ktorí prehrali hladko, navyše sa im prvýkrát podarilo presadiť až za stavu 0:5. Trojbodovým mužom Golden Knights bol Nicolas Roy (1+2), dvojgólovým zase Paul Cotter.

V zostave Capitals nechýbal slovenský obranca Martin Fehérváry. Ako hráč tretieho defenzívneho páru odohral 17:21 minúty (piaty najvyšší čas z tímu), pribudol mu jeden mínusový bod, vyslaná strela i zablokovaná na bránku, dva hity a rovnaký počet odobratí puku.

Pre zranenie dolnej časti tela, ktoré sa posudzuje zo dňa na deň, chýbal hosťom kapitán Alexander Ovečkin.

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3:2 pp

Aj napriek zraneniam zdecimovanému kádru a tomu, že Toronto bolo v kanadskom derby jasným favoritom, dokázal Montreal doma zvíťaziť. Bez Juraja Slafkovského, ale s hrdinom Remom Pitlickom, ktorý skóroval v predĺžení a v riadnej hracej dobe aj asistoval. 

Maple Leafs nevyužili možnosť držať krok s druhou Carolinou, z tretieho miesta Východnej konferencie majú 64 bodov a o duel navyše ako Hurricanes. Canadiens patrí na Východe 15. priečka so 43 bodmi - rovnako má Ottawa.

Ottawa Senators - Winnipeg Jets 1:5

Vysokú výhru zaknihoval Winnipeg v Ottawe najmä vďaka trojbodovým borcom. Dva góly a asistencia pribudli na konte Marka Scheifeleho, opačnú bilanciu (1+2) dosiahli Nikolaj Ehlers a Blake Wheeler. Druhý menovaný na to potreboval niečo viac ako dvanásť minút na ľade.

New York Islanders - Carolina Hurricanes 2:5

Strelcom noci sa stal Sebastian Aho z Caroliny. Fínsky hokejista strelil záverečné tri zásahy merania síl, čím zrazil Islanders na kolená. Aho tým zaokrúhlil svoj bodový počin v aktuálnej sezóne na štyridsať.

Dallas Stars - Arizona Coyotes 4:0

Český útočník Radek Faksa úvodnou trefou stretnutia v domácom prostredí načal Arizonu, ďalší gól znamenal navýšenie skóre na 3:0. Pozornosť sa obrátila na brankára Jakea Oettingera. Americký gólman Dallasu ako jediný muž v maske v noci vychytal čisté konto, keď zneškodnil 33 pokusov hostí. 

Florida Panthers - Minnesota Wild 5:3

Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 5:3

Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 1:2

Nashville Predators - Los Angeles Kings 5:3

St.Louis Blues - Chicago Blackhawks 3:5

Seattle Kraken - Colorado Avalanche 1:2 sn

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 2:4