Černákova Tampa s odplatou za finále, Tatar bodoval pri výhre Devils

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černákova Tampa s odplatou za finále, Tatar bodoval pri výhre Devils

Slovák prispel k jednoznačnej výhre obrannou činnosťou.
Slovák prispel k jednoznačnej výhre obrannou činnosťou.Profimedia
Proti hokejistom Tampy sa postavil ich premožiteľ z posledného finále NHL, ktorému mali čo odplácať. Tomáš Tatar si k svojmu menu pripisoval kanadský bod s poradovým číslom 28.

Detroit Red Wings - Calgary Flames 2:1

Obe strany sa v posledných sezónach stretávajú raz za rok. Posledný vzájomný stret Red Wings a Flames sa udial pred takmer jedenástimi mesiacmi. Po dlhšej odmlke sa teda celky stretli opäť a po tretí raz v rade padli v ich dueli tri presné zásahy. Tentoraz z nich mali väčšiu radosť domáci.

Vo farbách Calgary naskočil do súboja Adam Ružička, tretiu desiatku kanadských bodov v tomto ročníku si ale neotvoril. Hostia nevyužili šancu poskočiť na siedme miesto Západnej konferencie. Zabránil im v tom aj gólman Ville Husso svojimi 35 zákrokmi.

Florida Panthers - San Jose Sharks 4:1

New Jersey Devils - Seattle Kraken 3:1

Káder Devils si po necelom mesiaci pripísal víťazstvo v základnej hracej dobe. Tesne po polovici stretnutia síce hostitelia prehrávali, no na gól Seattlu dokázali reagovať rovnakou mincou už o 24 sekúnd neskôr počas presilovej hry. Prsty v tom mal aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý si zapísal asistenciu.

Ďalšiu početnú výhodu zužitkovalo New Jersey 10 minút pred koncom a v závere pečatilo svoj triumf zásahom do prázdnej bránky. Domácim momentálne patrí tretia priečka východu, Kraken sú na západe o pozíciu nižšie.

Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 2:1 sn

Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 5:0

Na posledné stretnutie s Coloradom nespomínajú domáci hokejisti v najlepšom - Avalanche v ňom totiž získali štvrtý finálový bod a tešili sa zo Stanley Cupu. Hostiteľom sa tentoraz podarilo čiastočná odplata, zaslúžili sa o to najmä Brandon Hagel a Alexander Killorn. Prvý menovaný zaknihoval bilanciu 2+1, Killorn si zapisoval tri asistencie. Erik Černák si štatistiky vylepšil o tri plusové body, odohral viac ako 21 minút.

New York Islanders - Vancouver Canucks 5:6

Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 1:5