Exkluzívne: Pogačar tento rok myslí na zisk Giro-Tour double, chcel by napodobniť Pantaniho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Exkluzívne: Pogačar tento rok myslí na zisk Giro-Tour double, chcel by napodobniť Pantaniho
Pogačar má tento rok vysoké ciele.
Pogačar má tento rok vysoké ciele.AFP
Tadej Pogačar (25) chce v sezóne 2024 vystúpiť na pomyselný cyklistický vrchol, čo sa naposledy podarilo v roku 1998 legendárnemu Talianovi Marcovi Pantanimu (†34). Slovinec v exkluzívnom rozhovore pre taliansku verziu Flashscore Správ hovoril o svojom cieli pokoriť najvyššiu výzvu, ktorou je zisk double Giro-Tour, teda triumf na Giro d'Italia a Tour de France.

Pogačar najnovšie ovládol preteky Okolo Katalánska, ale očakávania spojené s jeho osobou v najbližších mesiacoch smerujú oveľa vyššie - na Giro d'Italia a Tour de France. Ak nedôjde k prekvapeniam, Slovinec bude na oboch podujatiach štartovať s jasným cieľom - zvíťaziť.

Ako sa vám páči prezývka Kanibal?

"Vlastne ani neviem. Nevybral som si ju, zatiaľ budem naďalej používať svoje meno alebo maximálne Pogi."

Veľa fanúšikov predpokladá, že sa tento rok budete koncentrovať predovšetkým na Tour de France.

"Tento rok sa určite sústredím na Tour, ale o veciach rozmýšľam postupne. Ešte pred Tour absolvujem Giro, ktoré je tiež dôležité."

Ako sa pozeráte na Giro? Plánujete získať double?

"Dobre trénujem, dobre sa pripravujem a dúfam, že všetko pôjde podľa plánu. Uvidíme, ako budem na Gire štartovať. Ako tím zatiaľ na Tour príliš nemyslíme, pracujeme na jednom cieli za druhým. Myslím si, že pracujeme na tom, aby sme vyhrali Giro aj Tour."

Posledným jazdcom, ktorý ovládol Giro aj Tour v jednej sezóne, bol Marco Pantani...

"Veľa si o ňom nepamätám, pretože som sa narodil v roku 1998. Myslím, že to bol rok, keď vyhral oba preteky, hoci si nie som istý. Zanechal veľký odkaz, v Taliansku ho stále obdivujú. Je ťažké ísť v jeho stopách."