Tragikomické Giro pre Quick-Step, zostali im traja cyklisti. Skončil aj Hirt s Černým

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tragikomické Giro pre Quick-Step, zostali im traja cyklisti. Skončil aj Hirt s Černým
Z Gira musel odstúpiť aj Jan Hirt.
Z Gira musel odstúpiť aj Jan Hirt.Profimedia
Pre českých cyklistov Jana Hirta (32) a Josefa Černého (30) sa Giro d'Italia skončilo predčasne. Obaja mali pozitívny test na covid-19, ktorý už v nedeľu vyradil z pretekov ich belgického tímového kolegu Remca Evenepoela (23). Úradujúci majster sveta musel odstúpiť z prvého miesta v poradí.

Koronavírusom sa nakazili aj ďalší jazdci belgickej stajne Quick-Step, ktorí pred 11. etapou oznámili odstúpenie Jana Hirta, Josefa Černého, Belgičana Louisa Vervaekeho a Taliana Mattiu Cattanea. Elitný tím má na Gire už len troch pretekárov.

"Po Remcovom pozitívnom teste v nedeľu večer sa v pondelok ráno necítili dobre ďalší dvaja cyklisti, ale ich testy na antigéne boli negatívne. Všetkých sedem jazdcov absolvovalo test PCR a štyria mali pozitívny výsledok," uviedol tímový lekár Toon Cruyt na webovej stránke tímu Soudal Quick-Step.

"Budeme pokračovať v monitorovaní a testovaní zvyšných troch pretekárov a personálu, ktorí pokračujú v pretekoch," dodal.

Belgickej stajni zostali v pelotóne Ilan van Wilder, ktorý je celkovo 19., ďalší Belgičan Pieter Serry a Talian Davide Ballerini.

Koronavírus zastavil už 14 cyklistov

Hirt, ktorý na minuloročnom Gire vyhral jednu horskú etapu, bol celkovo 51. so stratou viac ako 40 minút na vedúceho Brita Gerainta Thomasa. Černý bol 125.

Talian Stefano Gandin z tímu Corratec-Selle Italia, za ktorý jazdí Čech Karel Vacek, taktiež odstúpil z Gira pre pozitívny test. V siedmej etape obsadil druhú priečku. Koronavírus vyradil z úvodnej Grand Tour sezóny už 14 jazdcov.

Organizátori v pondelok nariadili povinné nosenie rúšok. Cyklisti ich musia mať na sebe pred pretekmi a po nich v priestore štartu i cieľa. Rúška sú povinné aj pre všetkých účastníkov a organizátorov, ktorí prídu do kontaktu s pelotónom. Pozitívny výsledok neznamená automatické vyradenie z pretekov, rozhodujúci je ich zdravotný stav.