Merlier s druhým víťazstvom na Okolo Slovenska. Cavagna si udržal žltý dres

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Merlier s druhým víťazstvom na Okolo Slovenska. Cavagna si udržal žltý dres

Cavagna má pred poslednou etapou náskok viac ako dvoch minút.
Cavagna má pred poslednou etapou náskok viac ako dvoch minút.TASR
Belgický cyklista Tim Merlier (30) triumfoval vo štvrtej etape 67. ročníka Okolo Slovenska. Jazdec stajne Soudal Quick-Step sa presadil v záverečnom špurte 149 km km dlhej trasy so štartom v Prievidzi a cieľom v centre Nitry. Na druhom mieste prišiel do cieľa Cees Bol (28) (Astana - Qazaqstan) a tretí skončil jeho tímový kolega Luca Colnaghi (24). Na čele celkového poradia je naďalej Francúz Remi Cavagna (28) zo Soudal Quick-Step.

Po najťažšej etape Okolo Slovenska nasledovala pre jazdcov jednoduchšia previerka. Ani v nej však nechýbali kopce, keďže pelotón absolvoval tri horské prémie. Pelotón sa pustil do stúpania na prvej horskej prémii a na vrchole Bojnického kopca (2,2 km; 6 %) získal tri body Mirco Maestri (EOLO-Kometa). Druhý bol držiteľ bodkovaného dresu Milan Vader (Jumbo-Visma) a bod si pripísal Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step).

Viacero jazdcov sa usilovalo o únik. Šprintérsku prémiu v Bánovciach nad Bebravou vyhral Tomáš Kalojíros (RRK Group - Pierre Baguette - Benzinol). Získal šesť bodov a tri bonifikačné sekundy. Bez ohľadu na výsledky poslednej horskej prémie v Skýcove (3,7 km; 6,2 %) bolo isté, že aj do záverečnej etapy si bodkovaný dres oblečie Vader.

Tak ako sa predpokladalo, jazdci absolvovali hromadný dojazd a v záverečnom špurte bol najrýchlejší Belgičan Merlier, ktorý si pripísal druhý triumf na podujatí. V celkovej klasifikácii sa na druhé miesto posunul majiteľ bodkovaného dresu Vader.