Prvé víťazstvo a žltý dres k nemu. Gall ovládol štvrtú etapu, Sagan s polhodinou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvé víťazstvo a žltý dres k nemu. Gall ovládol štvrtú etapu, Sagan s polhodinou

Felix Gall oslavuje premiérové profesionálne víťazstvo.
Felix Gall oslavuje premiérové profesionálne víťazstvo.Profimedia
Rakúsky cyklista Felix Gall (25) z tímu AG2R Citroën zvíťazil v stredajšej štvrtej etape pretekov Okolo Švajčiarska a dostal sa aj na čelo celkovej klasifikácie.

V 152,5 km dlhej kopcovitej etape z Monthey do Leukerbad skončil na druhom mieste Belgičan Remco Evenepoel (Soudal–Quick-Step), tretí bol v cieli Mattias Skjelmose z Dánska (Trek Segafredo). Slovenský cyklista Peter Sagan zaostal a nebojoval o popredné priečky.

Po 45 kilometroch balík pustil 12-člennú skupinu, ktorá si vytvorila väčší náskok. O všetkom sa však rozhodlo až v záverečnom stúpaní na Dorben. Gall spolu s Mikaelom Cherelom nastúpili z pelotónu 21 km pred cieľom. Rakúskemu pretekárovi sa podarilo získať minútový náskok a postupne sa dostal aj pred únik na prvé miesto.

To udržal až do cieľa a získal prvé profesionálne víťazstvo v kariére. V skupine favoritov sa taktizovalo a Evenepoel po špurte získal druhú priečku s odstupom 1:02 minúty. Dovtedajší líder Skjelmose prišiel tretí, no o dve sekundy stratil žltý dres.

"Som nadšený a ešte mi to poriadne nedochádza. Som v najlepšej forme svojho života. Uvidíme, ako to pôjde vo štvrtok. Jazda na takejto úrovni je pre mňa nová skúsenosť," povedal prekvapujúci líder Gall.

Vo štvrtok čaká na cyklistov 211 km dlhá horská 5. etapa z Fiesch do La Punt.