Cavendish sa bude zotavovať dlhšie. Pády sú súčasťou krásy a brutality cyklistiky, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cavendish sa bude zotavovať dlhšie. Pády sú súčasťou krásy a brutality cyklistiky, vraví
Mark Cavendish po páde.
Mark Cavendish po páde.AFP
Britský cyklista Mark Cavendish (38) dopredu avizoval, že kráľovnú cyklistiku ide v kariére naposledy. Lenže prišiel nešťastný pád, po ktorom musel z Tour de France predčasne skončiť. Rekord Merckxa sa mu tak nepodarilo prekonať. Teraz ho čaká dlhšia rekonvalescencia.

Spoločný držiteľ rekordu v počte etapových víťazstiev na Tour de France s Eddym Merckxom dúfal, že dokáže pridať vytúžený 35. triumf, ktorým by sa osamostatnil na čele. Na trase do Limoges nešťastne spadol a odniesla si to jeho kľúčna kosť.

Tridsaťosemročný cyklista vo štvrtok oznámil, že podstúpil operáciu a bude absentovať dlhšie, ako sa čakalo. "Áno, zlomil som si pravú kľúčnu kosť. Mám za sebou operáciu, počas ktorej mi ju dávali dokopy," informoval šprintér tímu Astany. Od pretekania si oddýchne niekoľko týždňov.

"Rekonvalescencia bude trvať dlhšie než zvyčajné dva týždne. Z predchádzajúceho zranenia som mal v problémovom mieste skrutky, ktoré spomalia môj návrat," nadviazal Mark Cavendish. Tour opúšťal so slzami v očiach v sanitke. 

"Nie je to ideálny spôsob, ako ukončiť Tour de France, ale pády sú súčasťou krásy a brutality cyklistiky," doplnil jeden z najlepších šprintérov v pelotóne. Počas svojej kariéry prežil niekoľko ťažkých pádov, v etapových koncovkách išiel vždy naplno a nebojácne.

"Cítil som sa neuveriteľne povzbudený všetkými krásnymi dušami, ktoré so mnou prežívajú moju cestu," dodal muž, ktorého každý krok sleduje tím Netflixu v rámci pripravovaného seriálu. Vysielať sa bude v auguste.