Posledná Tour de France pre Pinota. Do nominácie sa nezmestil Démare

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Posledná Tour de France pre Pinota. Do nominácie sa nezmestil Démare
Thibaut Pinot ukončí svoju bohatú kariéru.
Thibaut Pinot ukončí svoju bohatú kariéru.Profimedia
Thibaut Pinot (33) figuruje na zozname tímu Tím Groupama-FDJ pre tohtoročnú Tour de France. Pre francúzskeho cyklistu to bude desiata účasť v prestížnych pretekoch a zároveň posledná v jeho kariére.

V roku 2014 skončil Pinot tretí v celkovej klasifikácii a s cyklistikou sa túžil rozlúčiť práve na domácom podujatí. "Som veľmi šťastný, že absolvujem svoju poslednú Tour de France. Verím, že budem mať dobré nohy," citovala Pinota agentúra AFP. Tour sa začína 1. a vyvrcholí 23. júla.

Francúzsky tím oznámil aj nomináciu Francúzov Davida Gaudu, ktorý bol vlani celkovo štvrtý a Valentina Madouasa, ako aj Luxemburčana Kevina Genietsa a švajčiarskeho jazdca Stefana Künga. Chýbať však bude šprintér Arnaud Démare.

"Náš tím sa sústredí na hory. Cieľom je, samozrejme, pomôcť Davidovi Gauduovi k najlepšiemu umiestneniu v celkovom poradí," uviedol manažér tímu Marc Madiot.

Démare chýba na najslávnejších pretekoch od roku 2021, keď v deviatej etape nestihol limit a predčasne skončil. 

"Toto je druhá ťažká rana po tom, čo mi predtým povedali, že si ma nemôžu nechať. Na konci roka v tíme po vypršaní zmluvy končím. Som nahnevaný. Tvrdo som pracoval. V zime som urobil niekoľko ústupkov, keďže som vedel, že do záverečných šprintov budem mať iba jedného pomocníka," netajil rozhorčenie v rozhovore pre L'Équipe. Farby Groupama-FDJ opustí po dvanástich rokoch.