Preview 10. etapy TdF: Od sopečného parku k ťažkým stúpaniam i rýchlym zjazdom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preview 10. etapy TdF: Od sopečného parku k ťažkým stúpaniam i rýchlym zjazdom

Pelotón pokračuje v objavovaní Puy-de-Dôme.
Pelotón pokračuje v objavovaní Puy-de-Dôme.Profimedia
Po dni odpočinku sa pelotón opäť vydáva na 2. týždeň pretekov. Desiata etapa je veľmi kopcovitá a mala by sa páčiť dobrodružným jazdcom a aj tým, ktorí chcú znížiť odstup v celkovej klasifikácii.

Vulcania - Issoire (167,2 km)

Trasa 10. etapy
Trasa 10. etapyTour de France

Štyri stúpania 4. kategórie oddelené výšľapom Col de la Croix Saint-Robert (2. kategória): Desiata kapitola Tour bude patriť oblasti Puy-de-Dôme. Po prvý raz sa začne z Vulcania, európskeho sopečného parku.

Po 40 rokoch od víťazstva Pierra Le Bigauta bude Issoire druhýkrát hostiť cieľ. To by malo inšpirovať francúzsky kontingent najmä preto, že ich ambície v celkovom poradí boli po rýchlom prvom týždni nasmerované nadol. Côte de la Chapelle-Marcousse (6,5 km pri 5,6 %), vzdialený necelých 30 kilometrov, by mal odľahčiť koncovku trasy, aj keď nebude jediným veľkým zjazdom.

Potenciálny favorit: Valentin Madouas

Francúzsky šampión, celkovo dvadsiaty a so stratou takmer 19 minút na lídra, by mohol využiť etapu bez jediného metra roviny na to, aby sám sebe zahral do kariet. Jazdec z Brestu má dobré nohy a dva dni pred svojimi 27. narodeninami zodpovedá profil trate jeho schopnostiam pretekára schopného udržať sa vo vysokých horách. V úniku, kde bude mať trochu priestoru na manévrovanie aj s množstvom súperov, bude môcť Madouas ukázať všetok svoj taktický cit.