Preview 21. etapy TdF: Rozlúčkový deň Sagana. Zdolá niekto Philipsena?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview 21. etapy TdF: Rozlúčkový deň Sagana. Zdolá niekto Philipsena?
Deň D je tu. Čaká nás záverečná etapa na Tour de France 2023.
Deň D je tu. Čaká nás záverečná etapa na Tour de France 2023.AFP
Pre pelotón nastal posledný deň! Všetci očakávajú šprint na Champs-Élysées pred ročnou prestávkou, ktorá bude spôsobená olympijskými hrami 2024 v Paríži. V nedeľu by to malo byť o šprintéroch, ale určite sa objavia aj pokusy o prekvapenie.

Saint-Quentin-en-Yvelines - Paríž (115,1 km)

Trasa 21. etapy
Trasa 21. etapyTour de France

Ste viac Eddy Seigneur alebo Alexandre Vinokourov? Alebo ste snáď Mark Cavendish, rekordér v počte víťazstiev na Champs-Élysées so štyrmi kyticami? "Manx Missile" bude chýbať pre zranenie, ale balík šprintérov netrpezlivo čaká na finále celej Tour.

Predtým, ako sa pre prípravy na olympijské hry najbližšie stretneme s najslávnejšou cyklistickou pasážou v júli 2025, sa krátko po 19. hodine očakáva záverečný rev cyklistov po ôsmich okruhoch okolo symbolických pamiatok v centre hlavného mesta.

Dovtedy by sa mal uskutočniť už tradičný sprievod s pohárom šampanského pre jazdca v žltom drese a jeho tímových kolegov, fotenie a stúpanie 4. kategórie pred vstupom do Paríža. Potom tí, ktorým ešte zostalo trochu síl, buď skúsia šťastie, alebo budú pracovať pre svojho šprintéra. Uvidíme sa na méte 250 metrov pred páskou... Ak sa niekomu nepodarí husársky kúsok.

Potenciálny favorit: Jasper Philipsen

Od začiatku Tour sa francúzskej mutácii Flashscore "podarilo" priniesť niekoľko tipov, ktoré mali ďaleko od reality. Priznávame, že sme viackrát vsadili proti favoritom. Tentoraz však nie.

Držiteľ zeleného dresu je najväčším ašpirantom na víťazstvo, dokazoval to počas troch týždňov. V nedeľu porazí Dylana Groenewegena, ktorý vyhral v roku 2017, či Madsa Pedersena, ktorý tvrdo pracoval pre Giulia Cicconeho. Ak Belgičan nevyhrá, berieme na seba všetku hanbu sveta. 

S pretekmi, ktorým dominoval v uplynulom desaťročí, sa rozlúči Peter Sagan. Celkovo na nich získal 12 individuálnych víťazstiev, sedem triumfov v súťaži o zelený dres, bol najbojovnejší pretekár v roku 2016. A mohli by sme pokračovať...

Slovák definitívne opúšťa najväčšiu svetovú scénu. Ešte predtým by na Champs-Élysées mohol pridať záverečný pamätný výsledok. Ak sa mu podarí preniknúť do TOP 10, bude to považované za dôstojné zbohom Tour de France.