Preview 4. etapy TdF: Ešte jeden hromadný finiš pred vstupom do Pyrenejí?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preview 4. etapy TdF: Ešte jeden hromadný finiš pred vstupom do Pyrenejí?

Tour čaká ešte jedna rovinatá etapa pred vstupom do hôr.
Tour čaká ešte jedna rovinatá etapa pred vstupom do hôr.Profimedia
Štvrtá etapa sa začne v departmente Landes a skončí sa v Gers. V nadväznosti na víťazstvo Jaspera Philipsena (25) sa konkurencia bude chcieť pomstiť v Nogare v predvečer vstupu do Pyrenejí.

Dax - Nogaro (181,8 km)

Trasa 4. etapy
Trasa 4. etapyTour de France

Po troch dňoch strávených v Baskicku vyrazí Tour z milovaného departmentu Landes Andrého Darrigadea, ktorý počas svojej kariéry v rokoch 1951 až 1966 vyhral na "Starej dáme" 22 etáp.

Na utorkovej trase nebude čas na oddych v termálnych kúpeľoch v Dax či na večeru s kačacinou: pelotón bude uháňať smerom k Nogaru. Je to typ etapy, ktorá je síce rovinatá, ale sľubuje veľmi nervózny, a preto nebezpečný záver.

Výnimkou je Côte de Dému, kopec 4. kategórie, ktorý sa nachádza necelých 30 kilometrov pred šachovnicovou vlajkou. Utorok je ideálna príležitosť pre šprintérov, aby šliapli na plyn a kráľovsky sa predviedli pred vstupom do Pyrenejí.

Potenciálny favorit: Dylan Groenewegen

Pre šprintérskeho špecialistu je to finiš, ktorý by ho mal potešiť. V rodnom regióne Armagnacu má Groenewegen všetko potrebné na to, aby vyhral - Jasper Philipsen, Phil Bauhaus a Fabio Jakobsen budú jeho hlavnými súpermi. Podobnú pozíciu má aj Caleb Ewan, hoci Austrálčan sa zdá byť mierne v úzadí ako Mark Cavendish.

A čo Peter Sagan? Slovák nezvládol podľa svojich predstáv pondelkový záverečný kilometer, do šprintu najlepších neprenikol a skončil až devätnásty. O deň neskôr by to mohol byť oveľa lepší výsledok.