Časovku na Vuelte ovládol Ganna, poradiu naďalej kraľuje Kuss

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Časovku na Vuelte ovládol Ganna, poradiu naďalej kraľuje Kuss
Ganna si pripísal cenný triumf.
Ganna si pripísal cenný triumf.@lavuelta
Taliansky cyklista Filippo Ganna (27) vyhral desiatu etapu 78. ročníka pretekov Vuelta a Espana. Jazdec tímu Ineos Grenadiers zvládol utorňajšiu 26-kilometrovú časovku za 27:40 minúty. Lídrom priebežného podania zostáva Američan Sepp Kuss (28) zo stajne Jumbo–Visma.

Ganna bol jeden z dvoch favoritov na etapový triumf spolu so Stefanom Bisseggerom zo Švajčiarska. Ten bol najlepší z prvej polovice štartovej listiny a trať zvládol za 28:58 minúty. Taliansky súper ho však predstihol o 1:18 min a na druhom mieste sa priebežne vystriedalo ďalších osem pretekárov.

Ku Gannovi bol napokon najbližšie Belgičan Remco Evenepoel, zaostal o 16 sekúnd a tretí bol Primož Roglič zo Slovinska (+36 s). Evenepoel tak stiahol v celkovom poradí stratu na Kussa, momentálne je na treťom mieste s mankom 1:09 min. Druhý Marc Soler znížil stratu na 26 sekúnd, pričom Kuss obsadil v utorok trináste miesto.

"Po Giro d'Italia som veľmi šťastný, chcel som vyhrať etapu na Grand Tour. Mal som veľké ciele aj na majstrovstvách sveta. Snažili sme sa pripraviť i na Vueltu, čo sa nám podarilo. Trať mi dnes vyhovovala a sadlo nám aj počasie," povedal víťaz časovky v rozhovore bezprostredne po pretekoch.