Dvojnásobná sila na Vuelte. Jumbo-Visma posiela do Španielska Rogliča aj Vingegaarda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojnásobná sila na Vuelte. Jumbo-Visma posiela do Španielska Rogliča aj Vingegaarda
Víťaz Tour Jonas Vingegaard pôjde Vueltu druhýkrát.
Víťaz Tour Jonas Vingegaard pôjde Vueltu druhýkrát.@JumboVismaRoad
Dánsky cyklista Jonas Vingegaard (26) sa po obhajobe titulu na Tour de France prekvapujúco plánuje zúčastniť poslednej Grand Tour sezóny. Jazdec pre španielsky denník Marca uviedol, že absolvuje aj Vueltu koncom augusta, kde bude jazdiť s tímovým kolegom Primožom Rogličom (33).

Tím Jumbo-Visma si dal za cieľ vyhrať všetky tri Grand Tours v sezóne, prítomnosť dvoch jeho najväčších hviezd v Španielsku šance výrazne zvyšuje. 

"Predstavím sa na Vuelte. Budem na štarte v Barcelone spolu s Primožom. Do pretekov pôjdeme ako kapitáni," citovala Vingegaarda agentúra Marca. Naposledy spolu pretekali na jedných pretekoch na minuloročnej Tour, na ktorú tiež nastúpili ako lídri tímu.

Na Vuelte je zatiaľ potvrdený len trojnásobný šampión Roglič, ktorý tento rok prvýkrát v kariére vyhral Giro d'Italia. Je nezvyčajné, aby sa víťaz Tour zúčastnil v tom istom roku na posledných náročných trojtýždňových pretekoch. Vuelta je naplánovaná od 26. augusta do 17. septembra.

Vingegaard bude oslavovať svoj druhý titul z Tour po nedeľnom slávnostnom dojazde do cieľa v Paríži. Po sobotňajšej predposlednej etape viedol pred slovinským súperom Tadeom Pogačarom o 7:29 min. V posledný deň Tour sa už tradične neútočí na celkové poradie.