Roglič si dáva pauzu. Vynechá Tour de France a predstaví sa až na Vuelte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Roglič si dáva pauzu. Vynechá Tour de France a predstaví sa až na Vuelte
Primož Roglič ukázal doma v Ľubľane nielen ružový dres, ale aj trofej pre víťaza Gira.
Primož Roglič ukázal doma v Ľubľane nielen ružový dres, ale aj trofej pre víťaza Gira.Profimedia
Slovinský cyklista Primož Roglič (33) si po májovom triumfe na Giro d'Italia dá v lete prestávku. Jazdec tímu Jumbo-Visma potvrdil, že nebude jazdiť na tohtoročnej Tour de France a vynechá aj ďalšie preteky vrátane majstrovstiev sveta. Do profesionálneho pelotónu sa, podľa všetkého, vráti až na Vuelte, ktorá sa začína koncom augusta.

Počas osláv víťazstva na Gire s fanúšikmi v centre Ľubľany prezradil svoje plány na najbližšie mesiace a priznal, že si chce ešte chvíľu vychutnávať ružový dres.

"Užívam si to, je to veľa príjemných povinností. Ani neviem, na koľkých recepciách som bol. Snažím sa fanúšikom niečo vrátiť," povedal pre RTV Slovenija.

"Na Tour nepôjdem, ale budem pretekať na Vuelte. To budú s najväčšou pravdepodobnosťou moje ďalšie preteky. Tento rok som Tour ani neplánoval," povedal Roglič, ktorý sa stal vôbec prvým Slovincom, ktorý triumfoval na Gire.

Trojnásobný víťaz Vuelty nepočíta vo svojom programe s majstrovstvami sveta, ktoré sa uskutočnia začiatkom augusta v Škótsku. "Momentálne som príliš vypnutý," povedal.