Chelsea aj Arsenal v londýnskych derby iba s remízami. Arteta videl jasný ofsajd

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chelsea aj Arsenal v londýnskych derby iba s remízami. Arteta videl jasný ofsajd
Trénerovi Arsenalu sa nepozdávala ofsajdová situácia.
Trénerovi Arsenalu sa nepozdávala ofsajdová situácia.Profimedia
Futbalisti Arsenalu Londýn nezvíťazili v druhom zápase po sebe a skomplikovali si situáciu v boji o titul. V sobotňajšom zápase anglickej Premier League remizovali s ôsmym Brentfordom 1:1. Rovnaký výsledok uhrala aj trápiaca sa Chelsea na pôde West Hamu

Zverenci trénera Mikela Artetu po góle Leandra Trossarda zo 66. minúty viedli, no hostia o osem minút neskôr vyrovnali po presnom zásahu Ivana Toneyho, ktorý hlavičkoval do prázdnej brány. Situáciu skúmal systém VAR pre ofsajd, no gól napokon platil. "Spätne som sa na to pozrel a bol tam ofsajd. Už je neskoro. Gól platil a stratili sme dva body," uviedol Arteta po zápase.

Líder súťaže od nového roka mierne kolíše - v dueli s Evertonom si pripísal druhú ligovú prehru, s Newcastlom a Brentfordom iba remizoval. "Kanonieri" majú pred Manchestrom City šesťbodový náskok. O tom, či vyhrajú Premier League prvýkrát od roku 2004, pravdepodobne rozhodne práve duel s City, ktorý je naplánovaný na stredu 15. februára. Posledný protivník Arsenalu zaknihoval už desiaty duel bez prehry v rade.

The Blues po rekordných nákupoch počas zimnej prestávky čakajú na plný bodový zisk už od 15. januára. Chelsea vyhrala od začiatku roka len jeden zápas a od prvej štvorky Premier League ju delí desať bodov. Klub predĺžil šnúru bez víťazstva na tretí duel, a to napriek tomu, že vedenie klubu minulo v zimnom prestupovom období rekordnú sumu 338 miliónov eur.

Na Stamford Bridge prišli Mychajlo Mudryk zo Šachtaru Doneck či João Félix z Atlética Madrid. Prestup argentínskeho reprezentanta Enza Fernándeza z Benficy Lisabon stál Chelsea 121 miliónov eur, čo stanovilo nový britský prestupový rekord. Tréner "The Blues" Graham Potter pripustil, že tím musí zabrať: "Je tu dobrá skupina hráčov a sme nadšení z potenciálu, ale stále sa na tom pracujeme."

V 23. kole anglickej ligy zakopol aj štvrtý Newcastle United, ktorý rovnako ako Chelsea v uplynulých troch zápasoch remizoval. S predposledným Bournemouthom dokonca prehrával, bod pre "straky" zariadil v nadstavenom čase prvého polčasu Paraguajčan Miguel Almiron. Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov. Newcastle stráca na vedúci Arsenal už desať bodov.