Czech Tour s ikonou. Na české cesty mieri štvornásobný víťaz TdF Chris Froome

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Czech Tour s ikonou. Na české cesty mieri štvornásobný víťaz TdF Chris Froome

Chris Froom sa zúčastní na Czech Tour.
Chris Froom sa zúčastní na Czech Tour.czechtour.com
Jeden z najslávnejších jazdcov v histórii cyklistiky, Chris Froome (38), bude pretekať na Czech Tour. Najväčších etapových pretekoch v Českej republike. Britský pretekár sa fanúšikom predstaví od 27. do 30. júla s tímom Israel - Premier Tech.

Chris Froome štyrikrát triumfoval v celkovom poradí Tour de France a dvakrát ovládol ďalšiu dvojicu Grand Tours - Vueltu a Giro d'Italia.

"Je to fantastická správa, Chris je cyklistická ikona a jeho účasť na Czech Tour je pre našich fanúšikov jedinečnou príležitosťou vidieť ho v Českej republike," povedal riaditeľ pretekov Leopold König, Froomeov bývalý kolega z tímu Sky.

"Veľmi sa teším, že budeme prvýkrát pretekať v Českej republike. Je skvelé opäť sa stretnúť s mojím bývalým tímovým kolegom Leom Königom, ktorý so mnou v roku 2015 vyhral Tour de France a vidieť preteky, ktoré teraz riadi. Mám za sebou dobrý tréningový blok a som pripravený začať druhú časť sezóny štyrmi náročnými dňami," uviedol Chris Froome.

Czech Tour tento rok ponúkne veľkú konkurenciu, medzi 21 tímami sú tri World Tour stajne: BORA - hansgrohe, Intermarché - Circus - Wanty a Jumbo-Visma. Chýbať nebudú ani českí špičkoví jazdci. Cyklistov čakajú štyri náročné dni, pričom kráľovská etapa je naplánovaná na sobotu, keď jazdci budú musieť nastúpať takmer 3 500 výškových metrov.

Czech Tour 2023

1. etapa - štvrtok 27. júla: Prostějov - Uničov, 165 km / 2 217 výškových metrov

2. etapa - piatok 28. júla: Olomouc - Pustevny, 167,5 km / 2 840 výškových metrov

3. etapa - sobota 29. júla: Moravská Třebová - Červenohorské sedlo, 161,5 km / 3 404 výškových metrov

4. etapa - nedeľa 30. júla: Šumperk - Šternberk, 176,2 km / 2 982 výškových metrov