Preview 12. etapy TdF: Barguil formu ukázal. Potvrdí ju aj vo štvrtok?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview 12. etapy TdF: Barguil formu ukázal. Potvrdí ju aj vo štvrtok?
Profil 12. etapy sľubuje divadlo.
Profil 12. etapy sľubuje divadlo.AFP
Dva dni po šialenstve na Issoire sa v 12. etape objavia zárodky ďalšieho zúrivého dňa. Bude však pelotón schopný zvládnuť tento deň bez prestávok a oddychu?

Roanne - Belleville-en-Beaujolais (168,8 km)

Profil 12. etapy
Profil 12. etapyTour de France

Trasa 12. etapy sa nápadne podobá na tú z Vulcania-Issoire, ktorá rozdrvila celý pelotón. Ani meter roviny, tri stúpania 3. kategórie, ktoré prerušia prvých 110 kilometrov pred dvoma priesmykmi 2. kategórie: Col de la Croix Montmain (5,5 km s 6,1 %), po ktorom nasleduje Col de la Croix Rosier (5,3 km s 7,6 %). Nevyzerá to ako tranzitná etapa, aj keď vyhliadka na piatkový Grand Colombier by mohla odradiť tých odvážnejších.

Ak sa tempo začne zvyšovať od nultého kilometra, určite dôjde k nejakým škodám. Chcú však jazdci absolvovať ďalší deň v maximálnom zaťažení?

Potenciálny favorit: Warren Barguil

Toto je pre "Wawa"! Bretónčan v utorok ukázal, že má dobré nohy, a chýbalo mu len málo, aby sa udržal vo víťaznej skupine. Vo veku 31 rokov už líder tímu Arkéa-Samsic možno nie je taký jazdec ako v roku 2017 (vyhral dve etapy a bodkovaný dres) alebo 2019 (francúzsky šampión), ale stále je to vášnivý bojovník - taký, ktorý zo seba vydáva všetko à la Richard Virenque.

Barguil je schopný útoku a prestížneho víťazstva. Vzhľadom na to, čo predviedol v peci Puy-de-Dôme, bude jedným z tých, ktorých treba pozorne sledovať.