Preview 11. etapy TdF: Nájdu šprintéri sily v tranzitnej etape alebo sa bude tešiť únik?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preview 11. etapy TdF: Nájdu šprintéri sily v tranzitnej etape alebo sa bude tešiť únik?

Dočká sa pelotón konečne aj oddychu?
Dočká sa pelotón konečne aj oddychu?AFP
Tranzitná etapa, ktorá môže priniesť akýkoľvek priebeh. Deň po prehriatom a úplne bláznivom utorku čaká pelotón menej kopcovitý profil etapy, priaznivý pre úniky a určite aj pre šprintérov, ak im po divokom začiatku Tour ešte zostalo trochu energie.

Clermont-Ferrand - Moulins (179,8 km)

Trasa 11. etapy
Trasa 11. etapyTour de France

Čo keby si pelotón oddýchol po šialenstve 10. etapy, ktorá bola rovnako epická ako stresujúca? Toto je skutočná tranzitná etapa s tromi malými stúpaniami 4. kategórie, z ktorých posledné sa nachádza 60 kilometrov od Moulins.

Tento deň, ktorý sa začína v rodisku "Grand Fusil" Raphaëla Geminianiho, by mohol viesť k hromadnému šprintu, aj keď "vláčiky" jednotlivých tímov budú pravdepodobne pripomínať skôr parnú lokomotívu než TGV. Cieľ v departemente Allier bude v rodnom meste Richarda Bohringera. 

Potenciálny favorit: Biniam Girmay

Eritrejčan má za sebou pomalý štart na Tour. Tento šprintérsky borec získal len jedno pódiové umiestnenie, a to v Bordeaux. V utorok, keď sa okolo neho šlo na plné obrátky, neplytval energiou.

Intermarché-Circus-Wanty s Georgom Zimmermannom obsadil v Issoire 2. miesto. To stačilo na povzbudenie morálky a ambícií belgického tímu. Minuloročný víťaz Gent-Wevelgem má na to, aby v Moulins vyhral.

V stredu nebude bez šance ani Peter Sagan, ktorý by už potreboval lepší výsledok v aktuálnom ročníku. Ak mu zostalo ešte niečo zo síl, tak to môže byť aj on, kto zamieša poradie v závere. Samozrejme, ak nebudeme svedkami úspešného úniku...