Ďalší Ibrahimovič na scéne. Pätnásťročného syna legendy si už všimla reprezentácia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší Ibrahimovič na scéne. Pätnásťročného syna legendy si už všimla reprezentácia

Zlatan so svojou partnerkou Helenou a synmi Maximilianom (vľavo) a Vincentom.
Zlatan so svojou partnerkou Helenou a synmi Maximilianom (vľavo) a Vincentom.Profimedia
Hovorí sa, že synovia slávnych to majú ťažšie. Vincent Ibrahimovič (15), potomok legendárneho Zlatana (42), by mohol ísť v stopách svojho otca. Mladý "Ibra" sa na futbalovej scéne ešte len rozbieha, ale už bol povolaný do švédskej reprezentácie. Presnejšie povedané - vybrali ho na reprezentačný kemp pre hráčov narodených v roku 2008.

Vincent Ibrahimovič je jedným zo 66 hráčov, ktorí sa zúčastnia na reprezentačnom zraze v Bosöne. Trojdňový kemp začiatkom decembra je určený pre tých, s ktorými sa počíta do národného tímu.

"Cieľom je trénovať, ale aj pozrieť sa na hráčov pre budúcnosť a švédsku reprezentáciu," prezradil Axel Kjäll, tréner reprezentácie U15.

"Pozeráme sa na futbalistov vo Švédsku, ale aj na tých, ktorí sú vonku v Európe a možno sa ešte nijako výraznejšie neangažovali. Potom sa objavilo jeho meno. Najmä vzhľadom na prostredie, v ktorom sa nachádza, som si myslel, že je to skvelá príležitosť mať ho v kempe. Každý chápe, že okolo takejto nominácie je trochu viac vzrušenia," informoval kouč.

Narážal na skutočnosť, že Vincent je súčasťou akadémie AC Miláno. Prirodzene, veď jeho otec tam ukončil hráčsku kariéru a je obvyklé, že synovia úspešných hráčov dostávajú šancu v ich kluboch. Stačí sa pozrieť na potomkov Cristiana Ronalda alebo Waynea Rooneyho.

Mladý "Ibra" však nebude strelec ako jeho otec. "Je to stredopoliar, ktorý je šikovný s loptou. Dobrý nahrávač, ktorý vyniká v pozičnej hre. Dobre však zakončuje," povedal Kjäll.

Kemp švédskej reprezentácie do 15 rokov by za normálnych okolností nezaujímal asi žiadneho futbalového fanúšika, ale meno Ibrahimovič jednoducho priťahuje pozornosť. "Je to prirodzené vzhľadom na to, že jeho otec je jedným z najlepších švédskych hráčov všetkých čias a Vincent bol vybraný prvýkrát," doplnil tréner.

Odmieta však akékoľvek uprednostňovanie alebo túžbu po pozornosti. "Vincenta sme si vybrali, pretože je dobrý hráč a je v dobrom prostredí, ktoré AC Miláno ponúka. Aj v tomto si musíme urobiť jasno," zdôraznil Kjäll.