Legenda zostáva. Ibrahimovič po konci kariéry mieri do štruktúr milánskeho AC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Legenda zostáva. Ibrahimovič po konci kariéry mieri do štruktúr milánskeho AC
Zlatan Ibrahimovič sa čoskoro stane manažérom.
Zlatan Ibrahimovič sa čoskoro stane manažérom.Profimedia
Necelých šesť mesiacov po ukončení futbalovej kariéry mieri bývalý hviezdny útočník Zlatan Ibrahimovič (42) späť do AC Milána. Podľa talianskeho denníka La Gazzetta dello Sport sa Švéd stane manažérom marketingu a komunikácie.

Ibrahimovič ukončil profesionálnu futbalovú kariéru na konci minulej sezóny. Počas nej odohral za milánsky tím len štyri ligové zápasy a celkovo naskočil do 144 minút. Aj napriek tomu sa mu podarilo stať sa najstarším strelcom v Serii A, keď v polovici marca v Udine premenil pokutový kop.

Pri emotívnej rozlúčke na San Sire v júni povedal, že sa s fanúšikmi "Rossoneri" nelúči. Podľa Gazzetty sa už dohodol na manažérskom poste s americkým majiteľom milánskeho klubu Gerrym Cardinaleom.

Ibrahimovič počas svojej dlhej kariéry obliekal aj dresy rodného Malmö, kde v roku 1999 vstúpil do profesionálneho futbalu, Ajaxu Amsterdam, Juventusu, Interu, Barcelony, Paríža St. Germain, Manchestru United či Los Angeles Galaxy. Celkovo získal 32 trofejí. Za švédsku reprezentáciu si pripísal 121 zápasov a so 62 gólmi je jej rekordérom.