Brazílsky zázrak s prvou pozvánkou. Zažije Endrick reprezentačný debut proti Argentíne?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brazílsky zázrak s prvou pozvánkou. Zažije Endrick reprezentačný debut proti Argentíne?
Endrick sa v lete pripojí k Realu Madrid
Endrick sa v lete pripojí k Realu MadridReuters
Brazília povolala päť nováčikov, vrátane zázračného tínedžera Endricka (17) z Palmeirasu, na kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá sveta proti Kolumbii a Argentíne. Oznámil to dočasný tréner Fernando Diniz (49).

Endrick, ktorý sa v júli, keď dovŕši 18 rokov, pripojí k Realu Madrid, patrí medzi piatich nováčikov v reprezentančom drese spoločne s s Douglasom Luizom, Pepem, Joaom Pedrom a Paulinhom. 

"Je to hráč s veľkým potenciálom. Táto pozvánka je odmena za jeho výkony," povedal kouč brazílskeho národného tímu Fernando Diniz. Endrick je najmladší hráč v nominácii Brazílie od čias Ronalda v roku 1993, pripomenula agentúra AFP. 

"Kanárikom" bude dlhší čas pre zranenie kolena chýbať Neymar, zdravotné problémy vyradili aj kapitána tímu Casemira z Manchestru United. V kádri na najbližšie zápasy prekvapujúco chýba Richarlison z Tottenhamu. Brazília bude cestovať do Kolumbie 17. novembra a v domácom zápase privíta o päť dní neskôr majstrov sveta z Argentíny.

"Tieto zápasy sú náročné. Argentína je posledným majstrom sveta, má jedného z najlepších hráčov histórie a ďalších skvelých futbalistov," povedal Diniz s odkazom na Lionela Messiho. "Kolumbia je jedným z tímov posledných desaťročí, ktorý sa na svetovej scéne veľmi zviditeľnil."

Brazília je v tabuľke tretia, sedem bodov má aj druhý Uruguaj a štvrtá Venezuela. Po štyroch zápasoch vedie skupinu Argentína s 12 bodmi, Kolumbia je piata so šiestimi bodmi.

Zloženie mužstva:

Brankári: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Lucas Perri (Botafogo)

Obrancovia: Bremer (Juventus), Gabriel (Arsenal), Marquinhos (PSG), Nino (Fluminense), Emerson Royal (Tottenham Hotspur), Carlos Augusto (Inter Miláno), Renan Lodi (Olympique de Marseille)

Stredopoliari: André (Fluminense), Bruno Guimarães (Newcastle United), Douglas Luis (Aston Villa), Joelinton (Newcastle United), Raphael Veiga (Palmeiras), Rodrygo (Real Madrid)

Útočníci: Endrick (Palmeiras), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), João Pedro (Brighton & Hove Albion), Paulinho (Atletico Mineiro), Pepê (Porto), Raphinha (Barcelona), Vinícius Jr. (Real Madrid)