Nožničky Bella v závere zaskočili Brazíliu, Argentína s Messim zvládla dôležitú bitku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nožničky Bella v závere zaskočili Brazíliu, Argentína s Messim zvládla dôležitú bitku
Venezuela pred koncom šokovala Brazílčanov.
Venezuela pred koncom šokovala Brazílčanov.Reuters
Úžasne prevedený kop Eduarda Bella (28) vybojoval Venezuele remízu s Brazíliou v kvalifikačnom zápase na MS 2026, zatiaľ čo Argentína sa po víťazstve nad Paraguajom 1:0 dostala na čelo tabuľky CONMEBOL a udržala si tak stopercentnú bilanciu.

Brazília - Venezuela 1:1

Po bezgólovom prvom polčase v Cuiabe otvoril skóre v 50. minúte obranca Gabriel Magalhães, ktorý si nabehol na rohový kop Neymara a hlavičkou k bližšej žrdi zaknihoval svoj prvý reprezentačný gól.

Brazília mala šance na zvýšenie svojho náskoku, v 71. minúte bol zásah Viníciusovi neuznaný pre ofsajd. Domáci pred koncom pykali za svoju nedôraznosť, keď Bello vzdušným zásahom nožničkami v 85. minúte prekvapil gólmana Edersona.

Argentína - Paraguaj 1:0

"Kanárici", ktorí sa najbližšie stretnú s Uruguajom v Montevideu, sa v tabuľke prepadli na druhé miesto. Stalo sa tak po víťazstve Argentíny v Buenos Aires, kde domáci tesne uspeli vďaka skorému zásahu Nicolasa Otamendiho.

Tento 35-ročný stredný obranca strelil v predchádzajúcich 100 vystúpeniach v národnom drese len štyri góly, tentoraz ale ukázal skvelé schopnosti a už po necelých troch minútach poslal majstrov sveta do vedenia senzačným volejom.

Lionel Messi, ktorý bol zaradený do zostavy napriek tomu, že ho v posledných týždňoch vyradili svalové problémy, nastúpil v 53. minúte a bol blízko k tomu, aby zvýšil náskok svojho mužstva, keď v nadstavenom čase trafil z priameho kopu brvno. Svetoví šampióni najbližšie vyzvú Peru 17. októbra v Lime.

Kolumbia - Uruguaj 2:2

Nerozhodný rezultát zariadil z pokutového kopu v prvej minúte nadstaveného času liverpoolsky kanonier Darwin Núňez. Zverenci Marcela Bielsu najprv prehrávali po tom, ako James Rodríguez v 35. minúte premenil krížnu prihrávku Rafaela Santosa Borreho, ale tesne po polčase vyrovnali zásluhou Mathiasa Oliveru.

Kolumbia sa o päť minút neskôr opäť ujala vedenia zásluhou Mateusa Uribeho, ktorý sa presadil po ďalšej prihrávke Borreho. Domáci však o víťazstvo prišli, keď bol v 87. minúte vylúčený brankár Camilo Vargas, ktorý dostal druhú žltú kartu za faul na Maximiliana Araúja. Nariadenú penaltu premenil spomínaný Núňez.

Ďalšie výsledky:

Čile - Peru 2:0

Bolívia - Ekvádor 1:2

Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026.
Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026.Flashscore