Brazíliu spasil v závere Marquinhos, Argentína to zvládla aj bez Messiho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazíliu spasil v závere Marquinhos, Argentína to zvládla aj bez Messiho

Neskorý gól Marquinhosa priniesol Brazílii víťazstvo
Neskorý gól Marquinhosa priniesol Brazílii víťazstvoReuters
Brazília si v utorok pripísala druhé víťazstvo v kvalifikácii na MS 2026, keď jej v Lime neskorý gól Marquinhosa (29) zabezpečil triumf 1:0 nad Peru. Úradujúci majstri sveta si na pôde Bolívie pripísali hladkú výhru, do zápasu nezasiahol Lionel Messi (36)

Brazília, ktorá v piatok doma rozdrvila Bolíviu 5:1, sa na čele juhoamerickej kvalifikácie vyrovnala súperovi z Argentíny - obaja rivali ešte nezaváhali a na konte majú po šesť bodov

Zverenci dočasného brazílskeho trénera Fernanda Diniza na začiatku zápasu proti Peruáncom dominovali v držaní lopty a v počte gólových príležitostí, ale zásahy Raphinhu a Richarlisona v prvom polčase neplatili pre ofsajd. 

Keď sa už zdalo, že duel začína smerovať k bezgólovej remíze a deľbe bodov, obranca PSG Marquinhos v 90. minúte hlavou po rohu Neymara k bližšej žrdi spečatil víťazstvo.

Štatistiky duelu v Peru
Štatistiky duelu v PeruFlashscore

"Som spokojný s tým, čo sme predviedli v oboch doterajších zápasoch. Dnešný súboj mal inú atmosféru. Moje mužstvo muselo streliť tri góly, aby jeden platil," povedal Diniz novinárom a dodal:

"Vždy je dôležité vyhrať. Myslím si, že sme to dokázali s veľkým kreditom. Veľmi som si to užil. Štandardné situácie sme trénovali, často určujú vývoj hry. Podarilo sa nám to, skórovali sme vďaka vytrvalosti - dobre kopnutá lopta a predvídanie na prvej tyči."

V ďalších kvalifikačných stretnutiach v Južnej Amerike Argentína aj bez Lionela Messiho dokázala zdolať Bolíviu, Venezuela porazila Paraguaj, Uruguaj prehral v Ekvádore a Čile sa s Kolumbiou rozišlo bez presných zásahov.

Výsledky juhoamerickej kvalifikácie MS 2026:

Bolívia - Argentína 0:3

Ekvádor - Uruguaj 2:1

Peru - Brazília 0:1

Čile - Kolumbia 0:0

Venezuela - Paraguay 1:0

Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie MS 2026
Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie MS 2026Flashscore