Presadí sa Neymar? Peruánski šamani sa ho snažia eliminovať už pred výkopom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Presadí sa Neymar? Peruánski šamani sa ho snažia eliminovať už pred výkopom

Neymar počas tréningu s Brazíliou.
Neymar počas tréningu s Brazíliou.AFP
Skupina peruánskych šamanov oblečených v pestrofarebných pončách priviazala podobizeň Neymara, aby ho "eliminovali" pred utorkovým kvalifikačným zápasom na majstrovstvá sveta.

Skupina tradičných liečiteľov z džungle, hôr a pobrežných oblastí vyzvala "Tayta Intiho" (Otca Slnka), aby pomohol Peru v zápase proti päťnásobným majstrovstrom sveta Brazílii.

Šamani fúkali do lastúry, keď vykonávali rituál pred národným štadiónom, kde postavili farebný oltár s mečmi, amuletmi, vlajkami a fotografiami hráčov oboch tímov.

Predtým si vzali "ayuahascu" - silný halucinogénny odvar, o ktorom sa hovorí, že otvára dvere do sveta duchov. Šaman Walter Alarcon povedal, že cieľom rituálu bolo zatemniť Neymarovu myseľ, aby nemohol dosiahnuť to, po čom túži. A to strieľať góly. Alarcon predpovedá remízu a tvrdí, že zápas bude náročný.

"Neymara sme zneškodnili tým, že sme mu zviazali nohy. Zviazali sme mu ich tak, aby nebol v dobrej kondícii, nebehal a nehral dobre," priblížil šaman Felix Rondan.

Či to bude k prospechu veci, ukáže až samotný duel, ktorý je naplánovaný v noci z utorka na stredu od 4:00. V súboji s Bolíviou, ktorú Brazílčania zdolali 5:1, sa jedna z najväčších futbalových hviezd presadila dvakrát. Neymar k tomu nepremenil pokutový kop a prihral na zásah Raphinhu.

Neymar prekonal Pelého rekord