Neistota štartu je tu znovu. Bude hrať Messi proti Paraguaju?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neistota štartu je tu znovu. Bude hrať Messi proti Paraguaju?
Vráti sa Messi do hry?
Vráti sa Messi do hry?Profimedia
Štart argentínskeho futbalistu Lionela Messiho v zápase kvalifikácie MS 2026 proti Paraguaju je otázny. Uviedol to tréner národného tímu Lionel Scaloni (45) napriek tomu, že zdravotný stav 36-ročného útočníka sa po svalovom zranení zlepšuje.

Messi vynechal za uplynulý mesiac päť duelov Interu Miami, do herného kolotoča sa vrátil cez víkend. V drese tímu MLS nastúpil v 55. minúte nedeľného stretnutia so Cincinnati (0:1).

"Máme ešte jeden tréning, čo je preňho dôležité. Musím sa s ním o tom porozprávať a uistiť sa, že môže hrať. Vyzeralo to s ním dobre," citovala Scaloniho agentúra AFP.

V prípade Messiho absencie môže kouč postaviť do útoku Juliána Álvareza s Lautarom Martínezom. Álvarezovi sa darí v drese Manchestru City, v prebiehajúcej sezóne strelil už šesť gólov a pridal päť asistencií. Výbornú streleckú formu má i Martínez, útočník Interu Miláno zaznamenal v ôsmich zápasoch talianskej Serie A desať presných zásahov.

"Už spolu hrali, som otvorený mnohým veciam. Bude to záležať od zápasu. Sú iní, ale môžu spolu hrať," povedal Scaloni.

Argentína je po dvoch víťazstvách na druhom mieste tabuľky juhoamerickej kvalifikácie MS 2026, za vedúcou Brazíliou zaostáva len o skóre. Stretnutie s Paraguajom je na programe v piatok o 1:00, o päť dní na to sa "Albicelestes" predstavia v Lime proti Peru.

Argentína - Paraguaj (piatok, 1:00)