Krásny priamy kop a triumf Argentíny. Messi opäť spasiteľom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krásny priamy kop a triumf Argentíny. Messi opäť spasiteľom

Messiho gól priniesol Argentíne dôležité víťazstvo.
Messiho gól priniesol Argentíne dôležité víťazstvo.Reuters
Južná Amerika má za sebou štart kvalifikácie na majstrovstvá sveta 2026. Lionel Messi (36) sa opäť raz presadil a Argentíne zabezpečil domáce víťazstvo nad Ekvádorom.

Majstri sveta z Argentíny dominovali v držaní lopty, ale v útoku boli frustrovaní, keďže ich snaha presadiť sa viackrát stroskotala. Tímový kapitán Messi však pokračoval vo výbornej forme, ktorú predvádza v Miami, po 77 minútach skóroval z voľného kopu.

"Hrali sme proti skvelému tímu, ktorý má dobrých hráčov a je fyzicky silný. Každý chce vždy poraziť Argentínu a ešte viac teraz, keď sme majstri sveta. Nemôžeme poľaviť, musíme sa zlepšiť v tom, čo sme robili," povedal líder mužstva novinárom po výhre a dodal:

"Cieľom je opäť kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta. To, čo sa nám podarilo, sme si naozaj užili, ale musíme sa pozerať dopredu."

Messi doviedol Argentínu k ďalšiemu víťazstvu
Messi doviedol Argentínu k ďalšiemu víťazstvuReuters

Messi sa svojím zásahom vyrovnal blízkemu priateľovi Luisovi Suárezovi z Uruguaja na pozícii najlepšieho strelca histórie juhoamerickej kvalifikácie. Obaja majú na konte 29 gólov. Argentínčan sa na medzinárodnej úrovni presadil už 104-krát.

"Vzhľadom na to, čo pre nás v juhoamerickom futbale kvalifikácia znamená, je to pre oboch veľmi príjemné," vyjadril sa k vyrovnaniu Suáreza. Argentína sa najbližšie predstaví v utorok na pôde Bolívie.