Získa Messi ôsmu Zlatú loptu? Nominácia bez Ronalda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Získa Messi ôsmu Zlatú loptu? Nominácia bez Ronalda

Získa Messi ôsmy raz Zlatú loptu?
Získa Messi ôsmy raz Zlatú loptu?Profimedia
Kapitán argentínskych majstrov sveta Lionel Messi (36) je po minuloročnej prestávke opäť nominovaný na Zlatú loptu a prestížnu futbalovú trofej môže získať už po ôsmy raz. V 30-člennej nominácii chýba jeho dlhoročný rival a päťnásobný víťaz Cristiano Ronaldo (38), ktorý od konca minulého roka pôsobí v Saudskej Arábii. Mená kandidátov oznámili organizátori ankety z časopisu France Football v stredu večer. Výsledky budú vyhlásené 30. októbra v Paríži.

Od minulého roka sa Zlatá lopta udeľuje za sezónu a nie za kalendárny rok. V minulom ročníku rekordér Messi doviedol Argentínu k prvému triumfu na majstrovstvách sveta po 36 rokoch a s Parížom St. Germain obhájil francúzsky titul. V lete potom odišiel do Interu Miami a okamžite sa stal hlavným ťahúňom zámorskej ligy MLS.

Jeho konkurentmi sú útočník Manchestru City Erling Haaland, ktorý v auguste ovládol anketu UEFA o najlepšieho futbalistu Európy a nedávny spoluhráč z PSG Kylian Mbappé. Medzi nováčikov v nominácii patrí mladá hviezda Realu Madrid Angličan Jude Bellingham. Z vôbec premiérového ocenenia sa minulý rok tešil Francúz Karim Benzema, ktorý je takisto v nominácii.

V ženskej časti si nomináciu vyslúžilo päť španielskych majsteriek sveta. Chýba ďalšia členka zlatého tímu Alexia Putellasová, ktorá získala Zlatú loptu v ostatných dvoch rokoch.