Divoký VAR, nezastaviteľný Haaland a záujem o Messiho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Divoký VAR, nezastaviteľný Haaland a záujem o Messiho

Erling Haaland opäť prepisuje tabuľky.
Erling Haaland opäť prepisuje tabuľky.Profimedia
Futbalový víkend je pestrý a plný zaujímavých momentov. Tie najlepšie, najhoršie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie budú pre vás Flashscore Správy zhromažďovať v novom týždenníku. Dnes sa prvýkrát pozrieme do Saudskej Arábie, na viac či menej hviezdnych divákov Lionela Messiho (36), na dve rôzne strelecké formy v Anglicku či problémy s portugalským VAR.

Gól víkendu

Bolo to nevyhnutné, raz sme sa k Saudskej Arábii museli dostať. V prvý septembrový deň na seba v derby narazili Al Ittihad a Al Hilal. Za domácich skóroval aj Karim Benzema, ale víťaza Zlatej lopty však predčil Aleskandar Mitrovič v drese súpera. Srbský strelec, ktorý prišiel z Fulhamu, zariadil hetrikom divoké víťazstvo 4:3. Hlavne tento parádny volej stál za to...

Smoliari víkendu

Kolísavá forma Chelsea pokračuje. "Blues" cez víkend prehrali s Nottinghamom 0:1, hoci všetky štatistiky naznačovali, že by mali zápas zvládnuť pomerne pohodlne. Dominantné držanie lopty, 21:7 na strely, xG 2,07. Londýnčania teda mali dostatok šancí na to, aby strelili dva góly. Lenže, ako vtipne poznamenal bývalý hráč Arsenalu Paul Merson na Twitteri: "Mohli by hrať do pondelka a gól by aj  tak nedali." Z celého tímu smoliarov musíme ako najväčšieho vybrať útočníka Nicolasa Jacksona, ktorý po prihrávke od Sterlinga prekopol prázdnu bránu.

Zo sociálnych sietí

Zatiaľ čo súčasní hráči Chelsea nemali cez víkend dôvod na radosť, niekdajšia opora klubu ukázala, že vie oslavovať za dvoch. Damien Duff, bývalý krídelník, ktorý hrával aj za Newcastle či Fulham, teraz v rodnom Írsku trénuje Shelbourne. Jeho zverenci otočili zápas proti St. Patricks dvoma gólmi v závere zápasu a lodivod si oslavy s fanúšikmi náležite užil.

Štatistika víkendu

Erlinga Haalanda je v Manchestri City ťažké zastaviť, aj keď sa lopty dotkne len párkrát za zápas. Cez víkend zaznamenal hetrik pri vysokom víťazstve Fulhamu 5:1 a stal sa tak najrýchlejším hráčom v histórii Premier League, ktorý mal prsty v 50 góloch (41+9). Podarilo sa mu to v 39 zápasoch, o štyri skôr než legenda Manchestru United Andy Cole.

Príbeh víkendu

Každá technológia je iba taká dobrá ako ľudia, ktorí ju ovládajú. Preto VAR môže niekedy do futbalu priniesť viac chaosu ako poriadku. Málokto však očakával takú divočinu, akú cez víkend zažilo Portugalsko. FC Porto hostilo Aroucu a po góle v 83. minúte prekvapujúco prehrávalo.

Potom v 90. minúte spadol v pokutovom území domáci útočník Mehdi Taremi a rozhodca Miguel Nogueira po chvíli váhania nariadil penaltu. Keď si chcel svoje rozhodnutie potvrdiť na opakovaných záberoch, zistil, že obrazovka nefunguje, a tak musel kolegom pri videu zavolať telefónom. Potom si k sebe zavolal oboch trénerov a vysvetlil im, že penaltu odvoláva.

Akoby táto situácia nebola dostatočne absurdná, Porto nakoniec predsa len jeden pokutový kop zahrávalo... a nevyužilo ho. Vyrovnať sa mu podarilo až v 19. minúte (!) nadstaveného času. Napriek získanému bodu "Dragões" proti správaniu rozhodcov podávajú prostest a žiadajú opakovanie zápasu.

Fotka víkendu

Veta, že Lionel Messi je najväčším lákadlom MLS, platí v Los Angeles stonásobne. Na argentínskeho kúzelníka sa v zápase proti LAFC, v ktorom pomohol k výhre dvomi asistenciami, prišli pozrieť britský princ Harry, basketbalová legenda Magic Johnson, herec (spolumajiteľ kalifornského tímu) Will Ferrell, držiteľ Oscara Leonardo DiCaprio, slávna speváčka Selena Gomez a ďalší... Skrátka, hviezda vedľa hviezdy.

Fotografiu s Messim má však len jeden divák - a nie je to žiadna z hollywoodskych celebrít. Odvážny fanúšik sa dostal na ihrisko k božskému LM 10. Súdiac podľa toho, že mal na sebe dres Barcelony, nechcel Argentínčana napadnúť, skôr objať, možno odniesť späť na Camp Nou... Všadeprítomný bodyguard však zasiahol včas.

Fanúšik v drese Barcelony chcel pravdepodobne Messiho dostať späť do Katalánska.
Fanúšik v drese Barcelony chcel pravdepodobne Messiho dostať späť do Katalánska.Profimedia