Highlighty víkendu: Diabolský obrat, prebudovaná Chelsea a kuriózny vlastenec Humenného

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Diabolský obrat, prebudovaná Chelsea a kuriózny vlastenec Humenného

Bruno Fernandes dal bodku za veľkým obratom United.
Bruno Fernandes dal bodku za veľkým obratom United.Profimedia
Futbalový víkend je pestrý a plný zaujímavých momentov. Tie najlepšie, najhoršie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie pre vás Flashscore Správy zozbierali v novom týždenníku. Dnes vás čaká neuveriteľný vlastný gól na Slovensku, historický obrat Manchestru United či prvý gól "nového" Taliana.

Gól víkendu

Ako to už osud zariadil, po druhýkrát vyberáme z českej ligy. Minule to bol kuriózny gól, tentoraz to bude zásah z kategórie "lepšie to už trafiť nešlo". Už v ôsmej minúte zápasu Bohemians - Hradec Králové sa lopta po rohovom kope odrazila pred pokutové územie k Janovi Kovaříkovi.

Skúsený hráč ukázal, že jeho ľavačka je naozaj exkluzívna a poslal nechytateľnú strelu do horného rohu brány. Nebola to náhoda - Kovařík bol dosť možno najlepší na ihrisku, pridal ešte druhý gól a doviedol "Klokanov" k víťazstvu.

Smoliari víkendu

Futbalistom slovenského druholigového FK Humenné sa podarila skvelá kombinácia na jeden dotyk. Malo to len jednu chybičku krásy - bola medzi brániacim hráčom a brankárom, pričom viedla ku gólu do vlastnej siete.

Adrián Knurovský sa snažil zastaviť zle smerovanú spätnú prihrávku Lukáša Horvátha a zabrániť rohovému kopu. Podarilo sa mu to, ale loptu ledva odkopol z čiary, Horváth ju "vrátil" z jednej k vzdialenejšej žrdi. Myjava sa ujala vedenia v šiestej minúte zápasu bez toho, aby sa jej hráči čo i len dotkli lopty na súperovej polovici ihriska. Stretnutie nakoniec vyhrala 2:1.

Zo sociálnych sietí

Futbalisti si od fanúšikov súpera vypočujú naozaj veľa. Niektorým z nich to vadí, iným nie a tretí typ ľudí si to vyslovene užíva. Patrí k nim napríklad anglický ofenzívný stredopoliar James Maddison, čerstvo hrajúci za Tottenham, ktorý na Instagrame zdieľal oslavu víťazného gólu proti Bournemouthu vrátane fanúšika, ktorý mu venuje vulgárne gesto. "Príjemnú sobotu odo mňa a od starého chlapa v rade E!"

Štatistika víkendu

Dovolíme si spojiť dve zaujímavé štatistiky dohromady, keďže obe sa týkajú Manchestru United. "Červení diabli" mali pekelný začiatok duelu proti Nottinghamu Forest, keď inkasovali dva góly len za tri minúty a 47 sekúnd. Rýchlejšie sa do dvojgólového manka v lige ešte nedostali.

To však neznamená, že by sme mali mužstvo ten Haga odpisovať. Keď kapitán Bruno Fernandes strelil víťazný gól z pokutového kopu, potvrdil, že futbalisti United sú majstrami obratov. Od založenia Premier League v lete 1992 je to už trinásty raz, čo doviedli do víťazného konca zápas, v ktorom prehrávali o dva alebo viac gólov. Žiadnemu inému tímu sa to nepodarilo viackrát.

Príbeh víkendu

O tom, že Chelsea od príchodu nového majiteľa Todda Boehlyho neuveriteľný tempom prekopáva káder a kupuje jedného hráča za druhým, sa už napísalo dosť. Ligové stretnutie proti Lutonu to ukázalo v plnom svetle. Zo súpisky Chelsea z doby, keď hrala s Lutonom naposledy, teda v pohári pred 17 mesiacmi, zasiahol do duelu jediný hráč - Ross Barkley. Lenže v drese súpera... Tomu sa už vraví poriadna obmena.

Fotografia víkendu

"Potaliančenie" Matea Reteguiho je kompletné. Dvadsaťštyriročný útočník reprezentoval rodnú Argentínu v mládežníckych kategóriách, ale keď mu Roberto Mancini pred kvalifikáciou na EURO zavolal a povedal mu, že ho môže vďaka jeho talianskym predkom privítať vo výbere "Azzurri", neváhal. V troch zápasoch s talianskou reprezentáciou sa mu podarilo streliť dva góly, z toho jeden do siete Anglicka.

V lete dokonca prestúpil do Talianska z mexického Tigres (či skôr z argentínskej Boca Juniors, ktorej patril), zlákal ho navrátilec do najvyššej súťaže z Janova. V prvom kole vyšiel naprázdno, ale v druhom jediným gólom duelu sťal Lazio Rím. A riadne to oslávil s fanúšikmi!

Mateo Retegui oslavuje s fanúšikmi Janova.
Mateo Retegui oslavuje s fanúšikmi Janova.Profimedia