Udalosti Premier League: Brighton žiari, City dominuje. Problémy United pretrvávajú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Premier League: Brighton žiari, City dominuje. Problémy United pretrvávajú
Ten Hag má o čom premýšľať.
Ten Hag má o čom premýšľať.Profimedia
2. kolo anglickej Premier League síce uzavrie až pondelková dohrávka medzi Crystal Palace a Arsenalom, cez víkend sa však rozhodne bolo na čo pozerať.

Nádeje Manchestru United na prvý titul v Premier League od ročníka 2012/13 boli naštrbené len týždeň po začiatku novej sezóny alarmujúcou prehrou 0:2 na pôde Tottenhamu. Aj "nová" Chelsea si prešla reálnou skúškou, keď debut prestupového rekordéra Moisesa Caiceda skončil porážkou 1:3 s West Hamom.

Naopak, Pep Guardiola povedal, že Manchester City ukázal mentalitu šampiónov, keď porazil Newcastle 1:0 napriek náročnému týždňu, počas ktorého víťazi treble pridali k svojej zbierke trofejí aj Superpohár UEFA.

Výsledky 2. kola Premier League.
Výsledky 2. kola Premier League.Flashscore

Nová sezóna, rovnaké patálie

United sa v 1. kole natrápili na tri body, keď porazili 1:0 Wolverhampton, hoci hostia na trávniku dominovali. Čiastočne za to mohlo aj kontroverzné neudelenie pokutového kopu pre "Wolves". Výkon zverencov Erika ten Haga proti Tottenhamu bol omnoho lepší, lenže silnejší súper tentokrát ich chyby potrestal. 

Ten Hag priznal, že ho znepokojuje neschopnosť tímu využiť svoje šance po tom, čo sa v prvom polčase vynorilo niekoľko vyložených a zmarených príležitostí. Holanďan povedal, že je to dôvod, prečo United minuli 64 miliónov libier za služby dánskeho útočníka Rasmusa Hojlunda. Dvadsaťročný zakončovateľ však vynechal začiatok sezóny pre zdravotné problémy a tak sa slabina mužstva - nájsť spoľahlivú "deviatku", opäť prejavila naplno.

Bez Caiceda? Pre Brighton žiadny problém

Len pár dní po rekordnom odchode Moisésa Caiceda do Chelsea za 115 miliónov libier zakončil Brighton víkend na čele tabuľky. Zverenci Roberta De Zerbiho nadviazali na víťazstvo 4:1 nad Lutonom z úvodného kola a rovnakým výsledkom porazili "Wolves" na Molineux. Talian sa vyjadril, že hoci väčšie kluby môžu kúpiť ich najlepších hráčov, duch Brightonu na predaj nie je.

Caicedo, ktorý sa k mužstvu "Seagulls" pripojil za 4 milióny pred dvomi rokmi, vyšiel Chelsea drahšie než výstavba štadióna Amex, na ktorom hráva Brighton domáce zápasy. "Supy" z Premier League navyše zrejme čoskoro zaostria na Kaoruho Mitomu.

Japonský krídelník zažiaril v minulej sezóne a otvoril skóre úžasným spôsobom, keď prešiel okolo štyroch obrancov "Wolves" a potom sa presadil. Mitoma potom pripravil druhý gól pre Pervisa Estupinana a následne dvakrát udrel Solly March.

City ukázalo Newcastlu priepasť

Zdá sa, že Newcastle, podporovaný obrovským bohatstvom Saudského štátneho investičného fondu, má najlepšie predpoklady na to, aby v nasledujúcich rokoch ohrozil dominanciu City v anglickom futbale. "Straky" vycestovali na Etihad plné sebavedomia po tom, čo porazili Aston Villu 5:1 a odštartovali tak svoju sezónu vo veľkom štýle.

Ambiciózny tím však zistil, že ak sa chce stať po 97 rokoch anglickým majstrom, musí prekonať veľkú priepasť, ktorá ho delí od momentálne azda najlepšieho celku na svete.

Zverenci Pepa Guardiolu sa vrátili domov vo štvrtok v skorých ranných hodinách po tom, čo v Aténach za úmornej horúčavy porazili Sevillu na penalty. Tréner City bol nahnevaný pre termín zápasu, ale vyzdvihol mentalitu svojich hráčov, ktorí sa dokázali postaviť tejto výzve. Jediný gól strelil Julián Álvarez úžasným zásahom do horného rohu. City počas celého zápasu kontrolovalo hru a mohlo vyhrať aj o viac gólov, nebyť zriedkavého výpadku Erlinga Haalanda pred bránou.

"Rozdiel v tomto mužstve robí dlhoročná mentalita. Stalo sa to minulý rok a taktiež tentokrát. Nič sa nemení," prezradil po zápase španielsky stratég. Ten zaujal aj diskusiou s fanúšikom, ktorému sa nepáčilo, že v zápase s Newcastlom nestriedal.

Guardiola nestriedal, to sa nepáčilo fanúšikovi: Poď si sem sadnúť a vezmi to za mňa