Brighton lídrom Premier League, United prehrali proti Tottenhamu. City porazili Newcastle

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brighton lídrom Premier League, United prehrali proti Tottenhamu. City porazili Newcastle

Aktualizované
Brighton je lídrom Premier League.
Brighton je lídrom Premier League.Profimedia
Futbalisti Brightonu sú priebežne lídrom Premier League, pretože vyhrali aj proti Wolves. Liverpool doma napriek červenej karte porazil Bournemouth.

Druhé kolo sa začalo piatkovou predohrávkou a pokračovalo v sobotu. Stretnutie nováčikov Luton Town - Burnley však bolo v predstihu odložené, keďže domáci stále neupravili svoj útulný štadión tak, aby vyhovoval podmienkam Premier League. Navyše sa nehral ani jeden duel v tradičnom čase od 13:30, takže víkendový program štartoval o 16:00.

Liverpool doma hostil Bournemouth, nie tak dávno ho rozniesol hladko 9:0, pričom išlo o najvyššiu výhru klubu v Premier League a zároveň najvyššu prehru "Cherries". Obranca Trent Alexander-Arnold nastúpil na dvojstý zápas za "The Reds" v najvyššej anglickej súťaži. Stal sa druhým najmladším futbalistom, ktorému sa to podarilo (24 rokov, 316 dní).

Angličan však začal katastrofálne, pretože za štyri minúty po dvoch jeho chybách dostali hostia loptu dva razy do siete. Prvý zásah Semenya pre ofsajd ešte neplatil, ten druhý už áno. Mohamed Salah pritom vstupoval do svojho deviateho zápasu proti Bournemouthu s vedomím, že v predošlých ôsmich zaznamenal osem gólov.

Liverpool - Bournemouth

Šancu vylepšiť túto štatistiku dostal v 37. minúte. Neto mu síce penaltu chytil, ale z dorážky sa Egypťan nepomýlil. Na začiatku druhého polčasu videl vo svojom stom stretnutí v PL červenú kartu Mac Allister po tom, ako spodkom kopačky trafil lýtko Christieho.

Oslabení hráči LFC zvýšili skóre zásluhou Jotu, hneď na to debutoval za nový tím Wataru Endo, ktorý prišiel len pred niekoľkými hodinami za devätnásť miliónov eur zo Stuttgartu.

Slovenský brankár Martin Rodák sedel znova iba na lavičke náhradníkov pri zápase, v ktorom jeho Fulham hostil Brentford. Malé londýnske derby sa skončilo jasnou výhrou hostí. Dvakrát sa presadil Mbeumo, raz Wissa, teda hráči, ktorí majú nahradiť Toneyho. Červenú kartu videl domáci stopér Tim Ream.

Brighton ukazuje, že bude hrýzť aj v novej sezóne. Na úvod zdolal Luton hladko 4:1 a teraz porazil rovnakým výsledkom hráčov Wolves, takže s fantastickým skóre 8:2 je priebežne prvý. Na Molineux žiarili predovšetkým štyri mená, ktoré boli pri všetkých góloch.

Mitoma to začal krásnym sólom, asistoval mu Estupiňán. Pri druhom zásahu si obaja role vymenili. Tretí a štvrtý vsietil zhodne March po dvoch asistenciách Encisa. Hwang pokazil čisté konto Steelea, pričom do štatistík sa zapísal červenou kartou Nunes.

Wolves - Brighton

V šlágri kola medzi Tottenhamom a Manchestrom United viackrát na oboch stranách zvonila konštrukcia brány. Hosťujúci mladík Alejandro Garnacho sa vo veku 19 rokov a 49 dní stal od sezóny 1992/93 najmladším hráčom "Red Devils", ktorý nastúpil v základe počas úvodných dvoch kôl sezóny. Ani jeho prítomnosť však nepriniesla body pre hostí.

Góly padali až po zmene strán a postarali sa o ne sviatoční strelci. Najskôr Papa Matar Sarr strelil svoj prvý od 12. decembra 2021, keď bol ešte súčasťou francúzskeho tímu Metz. Následne sa waleský obranca Ben Davies postaral o šiesty od štartu ročníka 2018/19.

United vyhrali iba jeden z posledných desiatich súbojov v Londýne a celkovo neudržali čisté konto v takýchto vystúpeniach už dvanásťkrát v rade.

Tottenham - Manchester United

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Na večerný šláger 2. kola sa tešilo asi najviac fanúšikov, no dá sa povedať, že práve tento duel bol zo všetkých stretnutí asi najviac zviazaný taktikou, a preto z toho nebola pravá jazda hore-dole. Manchester City potvrdil úlohu favorita, doma vyhral najtesnejším rozdielom, keď z hranice šestnástky pohotovo do rohu vystrelil Julian Álvarez. Okrem tohto momentu sa veľa zaujímavého pred jednou či druhou bránou nedialo.

Pep Guardiola a jeho zverenci vyhrali sedemnásty domáci zápas vo všetkých súťažiach v rade.

Manchester City - Newcastle United